Miskolc

2022.05.11. 19:00

Koncertdömping jön a héten

Most lesz a Miskolci Egyetemi Napok és az Öröm a zene! tehetséggondozó program Miskolcon.

ÉM

Forrás: MW

Fotó: Sipeki Péter

A héten újra együtt bulizhatnak a fiatalok a Miskolci Egyetemi Napokon, azaz a MEN-en, az észak-magyarországi régió meghatározó tavaszi fesztiválján.

A Miskolci Egyetemi Napok közel fél évszázados hagyományokkal rendelkező hallgatói rendezvény. A megújult MEN-nek két fő pillére van, az egyik az egyetemi hagyományok őrzése, melynek részét képezi a diákrektor-választás, a másik új vonulata a fiatalok ezreit vonzó színes, szórakoztató és zenei programok. 

A csütörtöktől szombatig tartó koncertdömpingben színpadra lép többek között a Mirror Glimpse, a BSW és T. Danny pénteken, a Beton.Hofi, a Halott Pénz, Korda Gyuri és Balázs Klári szombaton, valamint Dzsúdló és Majka & Curtis (Majka & Curtis helyett a Tankcsapda - a szerk.) a zárónapon. 

 

Tehetségek kerestetnek 

Május 13-án és 14-én tartják a miskolci Helynekem Helyfoglaló című programját. 

A program társzervezői az Öröm a zene! program, a Bohemian Betyars, Miskolci Kulturális Központ és a Paya Művek. 

A Helynekem Kulturális tér és Szórakozóhely tehetségkutatót szervez (lemezkiadói szerződéssel nem rendelkező) amatőr zenekarok részére. Ez a rendezvény az Öröm a zene! tehetséggondozó program miskolci állomása, innen a nyertes bekerül az országos döntőbe. 

Valamennyi megyei és határon túli esemény győztese bekerül a Hangfoglaló Program őszi meghallgatására, amennyiben érvényes pályázatot ad be. 

„Kétnapos bulizásra hívunk titeket. Amellett, hogy megmutathatod magadat, zenekarodat a közönségnek és a szakmai zsűrinek, tölts el nálunk egy hétvégét. Péntek este ingyenes Bohemian Betyars-­koncert – a koncert után kötetlen beszélgetés a zenészekkel, a szakmai zsűrivel bármiről, de legfőképpen zenéről” – invitálnak a szervezők. 

A tehetségkutató első helyezettje továbbjut az országos döntőbe, ahol hárommillió forint értékű a győztes nyereménye. A jelentkezési határidő lejárta után 18 zenekar maradt fenn a rostán. A programban három saját dalt (maximum 15 perc játékidő) kell bemutatni a jelentkezőknek – élő, hangszeres előadásban, ezt értékeli az öttagú zsűri, és a pontszámok alapján alakul ki a végső sorrend.

(A borítóképen: Pénteken este ingyenes koncertet ad Miskolcon a hírnév útjára innen indult Bohemian Betyars)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában