Spartan Race

2022.04.22. 18:00

Megszállják a spártaiak a Rakacai-tó partját

Spartan Race versenynek ad otthont a víztározó és környéke a hétvégén.

ÉM

Forrás: MW

Fotó: Koncz Gyorgy

Még tavaly decemberben jelentette be a Spartan Race Hungary, hogy 2022-ben ismét megyénkbe érkezik a közkedvelt akadályverseny, méghozzá nem is akármilyen futamokkal! Ugyanakkor a helyszín is teljesen új, hiszen Kazincbarcika és Miskolc után most a Rakacai-tó ad otthont a versenynek ezen a hétvégén. 

A Reebok Spartan Race egy világszerte terjedő, innovatív akadályverseny. Már több mint 130 versenyt tartanak évente. A három fő típus a megteendő távolságban, a leküzdendő akadályok számában és a kihívási szint alapján nehezedik. A Spartan Race hazai versenyprogramjában évek óta visszatérő helyszín Borsod-Abaúj-Zemplén, Kazincbarcikán kétszer is rendeztek versenyt, de Miskolc is adott már otthont Spartannak. Ehhez csatlakozik most a Rakacai-tó. 

Április 23–24-én a verseny szervezői a tó partjára várják a spártaiakat, ahol a felnőttek Super távon, Sprinten, Charity Sprinten és Trail 21k-n állhatnak majd rajthoz, a kisebbeket pedig mindkét nap várják a Kids futamok, és vasárnap a Special Kids futamon segítik majd a legnagyobb harcosokat. A Super futam a CEU regionális bajnokság első futama lesz, ahol az Elite és az Age Group versenyzők különleges érmet kapnak majd a célban. A Trail 21k pedig először kerül megrendezésre Magyarországon, és hogy minél többen részt tudjanak rajta venni, délutáni időpontban fog rajtolni. 

A szervezők nem tétlenkedtek húsvétkor sem, ugyanis vasárnap délután megérkeztek a kamionok a tóhoz, és hétfőn elkezdték építeni a pályát, amelyet le kell majd küzdeniük a versenyzőknek.

(A borítóképen: Embert próbáló feladat egy korábbi versenyen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában