Víz világnapi fotóposzter pályázat

2022.02.24. 15:00

A víz ezernyi arcát tervezik megmutatni

Víz világnapi fotóposzter pályázatra hív a Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete, valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara.

AB

Ez alkalomból a víz ezernyi arcának, áldásának és kártételeinek, természetben betöltött szerepének, sokirányú felhasználásának, az emberrel való kapcsolatának bemutatására buzdítanak minden alkotni szerető fiatalt a szervezők. A Víz világnapi fotóposzter pályázatot három témában és kilenc kategóriában írják ki.

 

A beküldési határidő a világnapon, azaz március 22-én kedden lesz. 

 

Minden további ezzel kapcsolatos információ megtalálható a Műszaki Földtudományi Kar honlapján

 

Ami a díjazást illeti, mint ahogy azt a felhívás írja: az eddigi díjazási formákat tervezik megtartani 2022-ben, a Covid-járvány által részben beszűkített lehetőségek ellenére is. A jutalmakon kívül az első 10 év anyagát a Magyar Hidrológiai Társaság (MHT) DVD-n is kiadta. 

 

Sok helyen láthatók majd 

 

A legjobb fotóposztereket – számbeli megkötés nélkül – minden lehetséges szakmai rendezvényen be kívánják mutatni (a területi szervezet víz világnapi rendezvényén, az MHT országos vándorgyűlésén, szakmai diáktalálkozókon, egyetemi rendezvényeken, honlapokon, a szponzorok által szervezett kiállításokon), valamint azokat meg is őrzik.

 

Továbbá a legjobbnak vélt fotóposzterek egy évig dr. Lénárt László címzetes egyetemi tanár, a földtudományi kar oktatója szobájának ajtaján is megtekinthetőek majd.

 

A szervezők remélik, az eredményhirdetés jelenléti formában valósulhat majd meg a 2022. év tavaszának végén vagy nyarának elején, amint azt a járványhelyzet engedi.

 

(A borítóképen: A lillafüredi vízesés kedvelt fotótémája a kirándulóknak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában