BÚÉK

2022.01.01. 10:53

Csendes volt szilveszter éjjele Miskolcon

Szilveszter napjának délutánján sokan sétáltak Miskolc belvárosában.

Bacsó István

Fotó: Ádám János

Feltűnően nagy számban találkoztunk kisebb-nagyobb gyerekekkel együtt sétálgató, kirakatokat és az ünnepi installációkat, fényeket nézegető családokkal. Legtöbben céltalanul, pusztán a nézelődés kedvéért jöttek a sétálóutcába és a város tereire. A Szent István téren népszerű volt a fotózkodás is a Miskolc felirattal. 


Néhányan az utolsó pillanatra hagyott bevásárlásaikat intézték, a sorra bezáró üzletekben, illetve válogattak, vásároltak az utcai partikellék árusok standjainak még meglévő árukészletéből. 

 

Aki a tűzijáték vásárlását is az utolsó napra hagyta, nem járt jól, mert már kora délelőtt is alig akadt áru, ahogy azt az egyik nagyobb kereskedő az Északnak korábban meg is jósolta. Mivel nem minden rendelt termék érkezett meg időben Kínából, a tűzijáték forgalmazók így szinte a teljes készleten lévő mennyiséget értékesíteni tudták a szilveszter előtti néhány napban. 

 

A kora esti órákban csökkent a forgalom a városban, hiszen az üzletek és vendéglátóhelyek többsége bezárt, és központi városi rendezvények sem voltak. Egy-egy utcai zenész és forralt bor árus kitartott, kínálták a meleg italt a készlet erejéig, és a szép dallamokat a haza vagy a házibulikba igyekvőknek. 
 

Éjjel, a ködbe, párába burkolózott város csendjét csak a magántűzijátékok durranásai verték fel, amelyek hangját jelentősen tompította a köd. Reméljük, ez az ijedősebb kutyusok számára is kedvező körülmény volt.


2021 szilveszterének nyugodt éjjele után itt vagyunk immár 2022-ben, minden kedves olvasónknak Boldog Új Évet kívánunk! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában