Országos Polgárőr Szövetség

2021.12.28. 17:00

Köszönet a családoknak

A Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum adott otthont a regionális karácsonyi ünnepségnek.

Horváth Imre

Fotó: Hladon Sándor

Az Országos Polgárőr Szövetség minden évben karácsony előtt köszönti a nagycsaládos polgárőröket, és egy kis ajándékkal kedveskedik a gyermekeknek. Ezúttal Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nagycsaládos polgárőreit köszöntötték. 

 

Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere köszöntötte elsőként a megjelent polgárőröket és családtagjaikat. Mint elmondta, a karácsony üzenete eljutott ma erre az ünnepi rendezvényre, mert ilyenkor tele van az ember szíve szeretettel. „Jó kapni és jó adni is egy ilyen csodálatos helyszínen. A rendészeti képzést elsőként vezették be a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikumban, és a megyében elsőként itt alapították meg a Polgárőr Ifjúsági Centrumot. Bízok benne, hogy a gyerekek, akik itt tanulnak, eljutnak oda, hogy a közösséget szolgálják, és tegyenek érte valamit, legyen az hivatásból vagy éppen önkéntességből” – mondta a polgármester.
 

Figyelmesség a családoknak 
 

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke beszédében elmondta, a szövetségnél már hagyománya van annak, hogy karácsony előtt összegyűjtik a nagycsaládos polgárőröket, idén közel 30 polgárőrnagycsaládot választottak ki, körülbelül 100 gyereknek tudtak egy kis ajándékkal kedveskedni s ezzel is hozzájárulni ahhoz, hogy boldogabb legyen a karácsonyuk. 

 

„Ezzel a kis figyelmességgel próbáljuk megköszönni, hogy társadalmi, közösségi, közbiztonsági munkát végeznek a szülők. A karácsony mindig a békéről, a szeretetről, a nyugalomról, a pihenésről, az ajándékozásról szól. A polgárőrség, a polgárőrök hordozzák azokat a karácsonyi üzeneteket, amelyeket büszkén vállalunk és hirdetünk. Hordozzuk a békét, a békességet, nyugalmat, a biztonságot, a szolidaritást, a segítségnyújtást, a karitatív tevékenységet. A polgárőrség összességében egy nagy család. Több mint kétezer egyesület, egy kis hasonlattal élve ez több mint kétezer kisebb-nagyobb család” – tette hozzá az elnök. 

 

Dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő arról beszélt, külön öröm számára, hogy a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikumban köszöntheti a polgárőröket, mert ő maga is a gimnázium tanulója volt. A polgárőrség egy nagyon különös dolog, mert ők a szabadidejüket áldozzák fel, hogy segítsék a környezetüket, hogy a településük biztonságos legyen.
 

Fontos szerepet töltenek be 
 

„Nagyon büszke vagyok a polgárőrökre, s úgy gondolom, hogy mai társadalmunkban fontos szerepet töltenek be, azt is mondhatnám, hogy a polgárőrség egy hungarikum, hiszen más országban nincs ilyen. Elnök úr gondolatát folytatva, maga a szolidaritás előtérbe került az elmúlt időszakban, hisz a járványhelyzet alatt a polgárőrség nagyon sokat tett az emberekért. Például időseknek vásároltak be, s ez a jó cselekedet végig jellemezte a polgárőröket a Covid időszaka alatt” – mondta a képviselő. 

 

A beszédek végén dr. Túrós András és dr. Koncz Zsófia átadták az ajándékokat a gyerekeknek.


A rendezvény vendégei 
 

Az eseményen megjelent dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, Kovács Béla r. ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese, Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere, Jakab Tamás, a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum igazgatója, Boros Viktor, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és Somogyi János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

 

(A borítóképen: Közel száz gyermeknek kedveskedtek az ajándékcsomagokkal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában