Angyal

2021.12.22. 12:00

Isten örömre hívott meg minket

Az egység és a békesség megtalálásában segített az Angyal lelki alkalom.

DA

Fotó: Detzky Anna

A Mindszenti Plébánián már hagyomány, hogy minden évben megrendezik a karácsonyt megelőző időszakban az Angyal nevű késő esti virrasztást, amely segít az ünnepre való ráhangolódásban és az elcsendesedésben.

 

Idén a pandémia miatt az Oltáriszentség jelenlétében elhangzó elmélkedések a templomban folytak, gyónásra a Millenniumi teremben nyílt lehetőség az atyáknál. A csendeket a Ferenc pápa katekéziséből idézett szakaszok váltották, amelyeket Ágnes nővér, a Szent Ferenc Kisnővérei szerzetesrend tagja olvasott fel.

 

„Elgondolkodtató, hogy Jézus szüntelenül könyörög értünk most itt ebben az órában is. Arra kéri az Atyát, hogy tartson meg minket egységben és örömben, hogy gyakorolhassa a szeretet uralmát. A keresztények öröme Krisztus jelenlétének világos jele az életünkben – hangzott el. – A Megváltó jól ismeri szívünket, ezért imádkozik, hogy tudatunkat ne kerítse hatalmába olyan erő, amely el akar szigetelődni. Amely el akar minket dugni saját kuckójába és világába, ahol nem kell törődnünk másokkal. Isten a Szentlélekben való életre hív, a neheztelés, panaszkodás és monotónia nem része ennek. A Messiás lehetővé teszi számunkra, hogy felemeljük a fejünket, és újrakezdjük. Mindezt olyan gyengédséggel, ami sosem csal meg, és mindig visszaadja a reményt. Ő azért imádkozik, hogy a szomorúság és az önsajnálat ne uralkodjon el szívünkben, de elfogad bennünket összes nyomorúságunkkal együtt. Ezáltal arra biztat, hogy mi is fogadjuk el békességgel saját magunk és mások nyomorúságát ítélkezés nélkül. Kéri Atyját, hogy a szentség nyilvánvalóvá lehessen bennünk. Mindannyiunk életében van kereszt, nehézség, amit hordoznunk kell. Sőt vannak olyanok, akik számára akár ez hosszú éveket, évtizedeket jelent. Jézus saját áldozatára emlékeztet minket az Eucharisztiában, és arra, hogy ő legyőzi a világot a mi áldozatainkon keresztül is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában