Jótékonyság

2021.11.15. 19:30

Ünnepi gyűjtést szervez a Miskolci Egyetem

Az ünnepekhez közeledve összefogásra és adományozásra biztatja a Miskolci Egyetem polgárait a rektor.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

Fotó: Shutterstock

„Úgy gondolom, hogy egyetemünknek az oktatáson és kutatáson kívül van egy harmadik missziós feladata is: a társadalmi felelősségvállalás. Egy olyan régióban, ahol mi élünk és dolgozunk, sok hátrányos helyzetű, nehéz sorsú gyerek él, akik közül sokaknak még az is nehézséget jelent, hogy eljusson az iskolába, vagy hogy meleg ételt kapjon, ha délután hazamegy az otthonába. Sok családnak gondot okoz megvenni egy-egy ruhadarabot, írószert vagy játékot. A vírushelyzet pedig csak még tovább súlyosbította az eddig is nehéz körülmények között élők helyzetét, mert lehet, hogy a család egyetlen kenyérkeresője is elvesztette az állását, a megélhetést jelentő biztos fizetést. Karácsonyhoz közeledve gondoljunk most rájuk, és segítsük őket! Biztosan sokunknál van otthon olyan kinőtt gyerekruha, megunt játék, feleslegessé vált iskolaszer, amire már nincs szükségünk, de még jó állapotban van, és valakinek még örömet szerezhetünk vele” – tartalmazza prof. dr. Horváth Zita felhívását az intézmény hivatalos honlapja.

Ruhák, játékok, csokoládék

Az adományokat november 8-tól december 10-ig lehet elhelyezni az egyetem üveg előcsarnokában lévő adománygyűjtő helyen (A/4-es épület, portásfülkével szemben). Elsősorban jó állapotú ruhákat, iskolaszereket, játékokat, takarókat, tartós élelmiszereket várnak. Ugyanott december 3-ig gyűjtik a csokoládé-, édességfelajánlásokat, amikkel a Sütni Jó! Alapítványon keresztül kívánják segíteni a rászoruló gyerekeket mikulás alkalmából.

(A borítóképen: Rászoruló gyerekek karácsonyát teszik szebbé)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában