Halloween Parti

2021.10.26. 13:00

Vidám halloween

Töklámpást készítettek és jelmezversenyt rendeztek az őszi szünet előtt a Herman-gimnáziumban.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Kevés olyan oktatási intézmény van, ahol még az őszi szünet előtti nap délutánján is gyerekzsivaj töltötte be az iskola falait. A Miskolci Herman Ottó Gimnázium épp ezen kevesek közé tartozik, ugyanis október 22-én a diákönkormányzat Halloween Partit szervezett az ötödik, hatodik és hetedik osztályos tanulóknak.

Felülírta az élet a programot

Az ifjú szervezők ez alkalommal is kitettek magukért, így nem volt hiány a jobbnál jobb programokból.

A gyerekek készíthettek lámpást, részt vehettek a jelmezversenyen, építhettek piramist papírpohárból, ügyeskedhettek a tökkereső versenyben, de a különféle sportversenyeken is bizonyíthattak, végül a színes és vidám délutánt egy kis tánc zárta.

– A gimnázium diákönkormányzatának csapata igyekszik minden hónapra valamilyen izgalmas programot szervezni – jelezte lapunknak Hriczuné Tóth Zsuzsanna, a DÖK patronáló tanára. – A Halloween Parti már hagyománynak számít a gimnáziumban. Az őszi szünet előtt szervezzük, hiszen október vége tanítási szünet. A koronavírus-járvány előtti időszakban azzal turbóztuk fel az eseményt, hogy ottalvós éjszakát biztosítottunk a gyerekeknek a könyvtárban. Erről a könyvtáros kolléganő gondoskodott. A diákok este vacsorát kaptak, majd rémtörténet-mesélés után tértek nyugovóra. Tavaly azonban épp az őszi szünet előtt jelentették be a szigorításokat, így a parti elmaradt, az idén pedig megint bizonytalan volt a helyzet, ezért csak a délutáni, színes programokat tartottuk meg – sorolta a patronáló tanár.

Hozzátette: ezek az alkalmak kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy a gyerekek kipróbálhassák magukat sokféle szerepben, hiszen ők a szervezők és a lebonyolítók. Nekik kell konferálniuk is és terelgetni a társaikat. A délután arra is alkalmas volt, hogy a diákok a barátaikon kívül más tanulókkal is megismerkedhessenek.

Különösen az ötödikesek számára fontos ez, hiszen ők új diákjai a gimnáziumnak. Egy-egy csapat több osztály tanulóiból állt, így a partinak fontos közösségépítő szerepe volt.

Az idősebbek például megtanulják ilyenkor, hogyan kell együtt dolgozni a fiatalabb diákokkal, mert jellemző, hogy a nagyobbak szeretik éreztetni az erőfölényüket.

Intézményi keretek között azonban ez nem elfogadott – fogalmazott a pedagógus.

(A borítóképen: Halloweenkellékek között)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában