Alternatív metál

2021.10.24. 16:00

Új videóklippel jött ki az Inercy

A 2020-as ötszámos, magyar nyelvű Veletek Született EP óta ez az első kiadványuk.

Forrás: Olvasónktól

Fotó: Lmtic

Az Inercy Miskolcon alakult alternatívmetál-csapat. Zenei stílusuk széles palettán mozog: dalaikban egyaránt fellelhetők a nu metalos, metalcore-os és post-rockos jegyek is, némi elektronikával fűszerezve.

A 2012-es alakulást követően folyamatosan koncerteznek.

Az Inercy számos tagcserén átesett, mire a jelenlegi felállása kialakult. Az első demón (Inercy – 2012) csak Szilágyi Tamás (gitár) és Mezei Geris (dob) szerepelt a jelenlegi tagságból. 2012 nyarán Pocsai Zsolt (ének) és Molnár Zsolt (basszusgitár) közreműködésével elkezdődött az első hivatalos kislemez, a „Fiction” EP felvétele a miskolci Mumusfészekben.

Debütáló kislemezüknek (Fiction, 2013) köszönhetően 106 jelentkező zenekar közül bejutottak a 2013-as Talentometer tehetségkutató metáldöntőjébe. 2014-ben jelent meg első videóklipjük, melyet a Nem Látod című dalukra forgattak.

A zenekar – Gurszki Mátéval kiegészülve – rendszeres résztvevője a hazai fesztiváléletnek. 2015-ben jelentették meg az Alpha című kislemezüket. Az év végén az Anti Fitness Club búcsúkoncertjén ők voltak a vendégzenekar. 2016-ban feldolgozták Alex Clare Too Close című slágerét. 2020-ban látott napvilágot legutóbbi kislemezük, a Veletek Született. 2021 októberében adták közre a Bioprison című új daluk videóklipjét, amelyet a Snittman Pictures forgatott.

A több mint száz fellépést maga mögött tudó Inercy olyan zenekarokkal oszthatta meg a színpadot, mint az Anti Fitness Club, Blind Myself, The Idoru, Leander Rising, Apey and the Pea, Cadaveres, Don Gatto, Insane, Over My Dawn, Z!ENEMi, Bekes Projekt, Nomad, 6test.

Együttműködésben készült

Az október 6-án megjelent videóklipről Mezei Geris elmondta: Kónya Ferenc (Snittman Pictures) készítette, a helyszínt pedig a Terem 22 biztosította. A felvételek a miskolci HangArt stúdióban zajlottak Károly Tamás kezei alatt. A keverést, masteringet és produceri munkát pedig a Subscribe-gitáros Horváth Attila végezte (SuperSize Recording) – tájékoztatott a zenekar dobosa.

(A borítóképen: A Miskolcon alakult Inercy zenekar)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában