iskola

2021.10.22. 07:30

Szombaton hivatalba lép a diákpolgármester

Egy vetélkedő keretében pénteken dől el, ki töltheti be egy esztendőn át a miskolci diákpolgármesteri posztot.

Forrás: ÉM

Fotó: Shutterstock

A város önkormányzata újra életre hívja a városi diák-polgármesterség intézményét, ezért diákpolgármester-választást szervezett. Diákpolgármester-jelölt lehet minden miskolci középfokú oktatási intézmény 9–11. évfolyamos, még érettségivel nem rendelkező olyan büntetlen előéletű tanulója, aki nem tagja egyik politikai pártnak sem.

A diákpolgármester egyéves időtartamra kapja meg mandátumát. Tanácskozási joggal részt vehet Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésén, valamint azon bizottsági üléseken, ahol a fiatalokat érintő ügyeket tárgyalják. A közgyűlés által létrehozott Ifjúsági Tanácsban alelnökként részt vesz, az önkormányzat éves költségvetését véleményezi, a polgármesterrel évi 2 alkalommal fogadóórát tart a városházán, részt vesz és felszólal a városi ünnepségeken, sajtótájékoztatót tart munkájáról és a diákságot érintő programokról, eseményekről.

Szükséges a rátermettség

A felhívásra jelentkezettek, azaz a diákpolgármester-jelöltek holnap délután 2 órai kezdettel egy a polgármesteri hivatal közgyűlési termében tartandó szakmai vetélkedő keretében tehetnek tanúbizonyságot arról, hogy alkalmasak a felelős posztra. A vetélkedő feladatainak megoldását szakmai zsűri értékeli, amelyben helyet kapott – mások mellett – a polgármester és a jegyző is.

A győztesnek, azaz Miskolc új diákpolgármesterének Veres Pál, Miskolc polgármestere szombaton délután fél 2-kor a polgármesteri irodában ünnepélyesen átadja a város kulcsát.

(A borítóképen: Izgalmas vetélkedő vár a diákpolgármester-jelöltekre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában