Újrahasználati Központ

2021.10.07. 19:30

Mások hasznára

Nagy a forgalom a szeptember elején megnyílt szerencsi Újrahasználati Központban.

Balogh Csilla

Forrás: Olvasónktól

A zempléni régióban Miskolc után Szerencsen nyitotta meg kapuit az Újrahasználati Központ, ahová a még használható és jó állapotú alkalmatosságokat lehet beadni a megye 347 településéről. A központban beveszik a sérülésmentes, jó állapotú lakberendezési tárgyakat, bútorokat, sporteszközöket, konyhai eszközöket, könyveket, a feleslegessé vált, de még biztonságosan használható (nem elektromos) eszközöket. Mindezt annak érdekében, hogy a feleslegessé vált használati tárgyak ne a szemétbe kerüljenek, hanem másokhoz.

– Sok esetben végig sem gondoljuk, hogy ami nekünk már felesleges, másnak még hasznos lehet, újragondolva annak funkcióját. A közösbe adott holmik tehát nemcsak a környezettudatos életvitelhez járulnak hozzá, hanem fontos szerepet játszanak abban is, hogy javítsák mások életminőségét azáltal, hogy újrahasznosulnak – utal az újrahasználati centrumok létrejöttének szükségességére Sándorné Szepesi Mariann. A Zempléni Hulladékkezelő szolgáltatási vezetője tájékoztatása szerint az emberek örülnek a lehetőségnek, amit a szerencsi központ nagy forgalma is igazol. Sokan az iránt érdeklődnek, hogy milyen feltételekkel lehet bevinni, illetve megvásárolni a használati tárgyakat. A központban eddig több vásárló fordult meg, mint eladó. Vannak olyanok, akik egyszerre több cikket is elvisznek, mert megéri nekik. Legszívesebben a kisebb-nagyobb bútorokat, lakberendezési tárgyakat, konyhai eszközöket, könyveket veszik meg.

Tények

Abban az esetben, ha valamely használati tárgy nem felel meg a beadás feltételeinek, lehetőség van azt hulladékként leadni a hulladékudvarban.

A használati tárgyak leadásához személyazonosító igazolvány és lakcímkártya bemutatása szükséges

(A borítóképen: Van, akinek felesleges, van, akinek hasznos)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában