2021.10.04. 16:00
A helyi ízeket ajánlja újabb helyszíneken Trizs település
A gyümölcsfeldolgozó után újabb átadott fejlesztések segítik népszerűsíteni a Trizsi Ízeket.
Fotó: Marosréti Evin
Az elmúlt időszakban a környéken már elterjedt és kedvelt termékekkel kapcsolatos fejlesztések valósultak meg Trizsben. A gömöri faluban megnyílt a Levendula Bistro és Kávézó, amelyet pályázati forrásból valósítottak meg a helyiek. Emellett a termelői piacot és vásárteret, valamint a helyitermék-boltot is átadták a nagyközönség számára, és egy kóstolóház kivitelezése is befejeződött.
Újabb lépés
– A két projekt a közfoglalkoztatás alapjain szerveződő helyitermék-előállítás és -értékesítés egy újabb állomása, hiszen a gyümölcsfeldolgozó üzemünk három évvel ezelőtti átadása után két értékesítési pontot sikerült létrehozni – fogalmazott a megnyitóünnepségen Mácsi Istvánné, Trizs polgármestere. – Ezek a helyek a térségben egyedi, innovatív módon nyújtanak értékesítési, vásárlási, étkezési és szórakozási lehetőséget a helyi termelőknek, vállalkozásoknak, az itt élőknek és a térségbe érkező turistáknak.
Az eseményen Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a beruházásnak köszönhetően a régi, fából készült üzletet modern, a településképet javító és a turisták számára is vonzó épületegység váltotta fel, ahol a Trizsi Ízek szörpjei, lekvárjai mellett a térségi települések egyéb kézműves termékei is megtalálhatóak.
Az átadón elhangzott: az alig kétszáz lelkes község a tenni és élni akarás, az értékteremtés és a megmaradni vágyás jó példája a határ menti, iparát elvesztő gömöri térségben.
(A borítóképen: A helyi termékek boltját Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke és Riz Gábor honatya is megtekintette)