búcsú

2021.09.14. 19:30

Mária-napi búcsú és családi nap

A hagyományos Mária-napi búcsút tartották meg Diósgyőrben vasárnap, a Szűz Mária Szent Neve ­templomban és a diósgyőri városközpontban.

Bacsó István

Fotó: Ádám János

Az eseménysort, amely idén egyszerre volt egyházi és világi ünnep is, ahová számos hitéleti és szórakoztató programmal egyaránt várták az érdeklődőket, az ünnepélyes zászlófelvonás nyitotta meg reggel kilenc órakor az Országzászlónál. Ezt követően celebrálták a búcsúi szentmisét, most rendhagyóan a Diósgyőri Római Katolikus Plébánia udvarán, amelyet az ünnepi körmenet zárt, nagy érdeklődés mellett.

A hívek figyelmét felhívták, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjét Ferenc pápa személyesen mutatja be déli tizenkettőkor Budapesten, amit a televízió élőben közvetít, így sokan hazamentek ezen is részt venni. Akik azonban maradtak – vagy visszatértek –, azoknak változatos műsorokban volt részük. A templom melletti szabadtéri színpadon többek között bemutatkoztak a diósgyőri óvodák és iskolák gyermekei ünnepi műsorukkal, amit a Szinvavölgyi Néptáncműhely bemutatója követett.

Színes programok

A délután további részében „Szép fehér pekulár” címmel a Reményi Ede Kamarazenekar lemezbemutató koncertjét élvezhették a jelenlévők, majd a Ködmön Formációs Táncegyüttes bemutatója és a Miskolc Dixieland Band koncertje fokozta a hangulatot. A templom előtti téren egész nap kirakodóvásárban válogathattak a vásárolni szándékozók. A Mária-napi búcsút este hálaadó szentmise zárta.

(A borítóképen: A hálaadó szentmisén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában