edelényi búcsú

2021.09.10. 15:00

Jól sikerült a tizenötödik

Ismét közönségsikert aratott az edelényi szőlőhegyen a napokban rendezett búcsú.

Kolodzey Tamás

Fotó: Kolodzay Tamás

Császtán tizenötödször tartották azt a rendezvényt, amelyet mindig mindenki nagyon vár. A szeptember 4-i népünnepélyt a kegyeibe fogadta az időjárás: napsütés és meleg fogadta a több ezer vendéget. A programban többek között ünnepi beszédek, komoly- és könnyűzenei produkciók, koncertek, bemutatók, borkóstolás és főzőverseny szerepelt, így a felnőttek és a gyerekek is pompásan szórakoztak. Szokás szerint a borosgazdák nyitott pincékkel várták a jelenlévőket. Így tett Virág Tamás, az Edelényi Hegyek Közösségének korábbi elnöke, aki hosszú évekig sokat tett azért, hogy az egykor elhanyagolt Császtán összkomfortos körülmények fogadják az érdeklődőket.

– Nagyszerűen sikerült a búcsú, valamennyien remekül éreztük magunkat – mondta az öreg szőlősgazda fából készült szobránál Virágné Kocsis Mária, aki barátnőivel a vendéglátásból vette ki a részét. – Emlékeztünk az őseinkre, az elmúlt évekre és reméljük, hogy az a hagyomány, amelyet az itt élők megteremtettek, a jövőben is eggyé kovácsolja a városban és a környéken lakókat.

(A borítóképen: A barátnők és segítők az öreg szőlősgazda faszobránál)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában