Ködmön Társastánc Sportegyesület

2021.09.26. 13:00

A felnőttek között arattak szép sikert

Két kategóriában is nyertek a miskolci táncosok a hétvégén megrendezett magyar bajnokságon.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Ködmön

Első helyezést ért el Zalaegerszegen, a Társasági Táncok Magyar Bajnokságán és a Standard-mix Magyar Bajnokságon is a Ködmön Társastánc Sportegyesület.

A felnőttcsapatnak ez a tizenhatodik bajnoki címe, a juniornak ebben az összetételben az első – Mezei Ágnes

Nagyon sokat készült az együttes a Formációs Táncok Magyar Bajnokságára, hiszen utoljára 2015-ben vett részt hasonló versenyen, amely kvalifikációs lehetőséget jelent az Európa- és a világbajnoksághoz. A világverseny idén Braunschweig­ben lesz december 4-én.

A juniorok első bajnoki címe

A felnőttek csapata a standard mix kategóriában indult, ott szereztek első helyezést. A juniorcsapat társasági táncok kategóriában, ők is elsők lettek, tehát mindkét csapat elnyerte a magyar bajnoki címet – tudatta Mezei Ágnes, a juniorok edzője. Azért is nagyon szép eredmény ez, mert a juniorcsapatot felnőttkategóriába kellett nevezni, mivel néhány tag már elérte a 18 éves kort. Ugyanakkor a legifjabb tag a táncosok között még csak 10 éves – tette hozzá az edző. Míg a felnőttcsapatnak ez a tizenhatodik bajnoki címe, a juniornak ebben az összetételben az első. A „kicsikkel” – akik közül sokukat óvodás kora óta tanít táncolni – néhány éve járnak csak versenyekre, de ilyen nagy megmérettetésen még nem voltak – mondta Mezei Ágnes.

A Ködmön csapatait felkészítők: Szinyei Edina, Mezei Ágnes, Simon Csaba, Garabuczi Zsófia

„A szépség és a szörnyeteg” filmzenéjére készült koreográfiát vitték a versenyre.

Az elegáns fiúk oldalán a lányok csodálatos neonzöld kosztümben vonultak a parkettre.

A tánc nem kifejezetten erre az alkalomra készült, de most érett be annyira, hogy a bajnoki címért induljanak vele – emelte ki az együttes vezetője. Rengeteget edzettek, dolgoztak azért, hogy ezt az eredményt produkálják.

Az augusztusi, balatoni edzőtáborban lényegében csak erre készültek. A siker titka a szorgalmas gyakorláson túl az, hogy el kell érni egy bizonyos szintet, mércét, amely alapján a zsűri odaítéli a magyar bajnoki címet – hangsúlyozta Mezei Ágnes.

A Ködmön csapatai a versenyek mellett Mezei Ágnes, Garabuczi Zsófia, Szinyei Edina és Simon Csaba szakmai irányításával rendszeresen bemutatkoznak új koreográfiákkal a város lakossága előtt ünnepi eseményeken, valamint a megye egyéb rendezvényein.

(A borítóképen: A Ködmön juniorjai is bajnokok lettek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában