névadó

2021.08.05. 09:00

Várják a névötleteket a miskolci alpakabébinek

Izabella és Pumukli kicsinye szépen fejlődik, igazi meglepetés volt az érkezése.

20210727 Miskolc Kozma István KI Észak-Magyarország EM Alpaka csikó született a Baráthegyi majorságban. A kép készítésekor még nem töltötte be az egy napos kort a kis jövevény

Fotó: Kozma István

Nemrég kisalpaka született a Baráthegyi Majorságban, de a jövevénynek még nincs neve. A majorságot üzemeltető Szimbiózis Alapítvány a névadásban a közönség segítségét kéri. Szeretnék megtalálni a legötletesebb nevet, ezért szavazást hirdettek.

A Baráthegyi Majorság alpakái mókás külsejükkel, barátságos tekintetükkel és selymes gyapjukkal mindenkit elvarázsolnak. Pumukli és Izabella kicsinye a legújabb kedvenc: 11 és fél hónap várakozás után érkezett meg a majorságba.

Engedelmesek

A békés és barátságos alpakák olyanok lelkét is megsimogatják, akik más terápiás állattól megijednének.

Magyarországon egyedülálló módon a Baráthegyi Majorságban segítenek a fogyatékossággal élő, főleg autista gyerekeknek, akik különösen nehezen teremtenek kapcsolatot a külvilággal. Számukra ugyanis riasztó lehet akár a terápiás kutya is a közvetlenségével, vagy a terápiás ló a méretéből adódóan. A dél-amerikai, háziasított tevefélék azonban a legfélénkebb gyerek szerint is „aranyosak”.

Az alpakák nem siettetik vagy kényszerítik a figyelmet, emellett rendkívül tanulékonyak és engedelmesek. Simogatásuk, a velük való kirándulás, a kisebb feladatok elvégzése különleges élményt, nyugalmat, kontrollérzetet biztosít, növeli az önbizalmat, önbecsülést, segíti a kapcsolatteremtést, oldja a depressziót, javítja a hangulatot.

Aki tehát szeretne részt venni a névadásban, keresse fel a majorság közösségi oldalát, és írja be javaslatát a hozzászólásban. Határidő: augusztus 9.

(A borítóképen: Az alpakabébi)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában