kihívás

2021.08.29. 13:00

Sportos életet él a polgármester

A kihívás miatt megy, nem az eredmény számít, de saját rekordját évről évre megdönti.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Olvasónk küldte

Idén 39. alkalommal rendezték meg augusztus elején a Balaton-átúszást. Közel hétezer induló vett részt a megmérettetésen.

Volt választás

A népes mezőny ebben az évben már háromféle indulási lehetőségből választhatott.

A hagyományos és egyben legnagyobb népszerűségnek örvendő 5,2 kilométeres Révfülöp–Balatonboglár távon több mint 6200 résztvevő úszott.

A rendezvényre az ország közel 800 településéről érkeztek nevezők. Hernádnémetit maga a polgármester, Orosz Zsolt képviselte, aki már harmadik alkalommal vágott neki az 5,2 kilométeres távnak.

Kereste a kihívást

Először 2018-ban vállalkozott a tó átúszására. Majd 2020-ban tudott ismét részt venni az eseményen, illetve az idén.

Az úszást először egészségügyi okokból, egy sérülés miatt, terápiás céllal kezdte el, de ez a mozgásforma már a mindennapok részévé vált – fogalmazott Orosz Zsolt.

Bár inkább hobbi a számára, mint sport, de egy idő után kereste benne a kihívást. Erre volt jó lehetőség a Balaton átúszása.

Nem az eredményre hajt, hiszen ahhoz rengeteget kellene edzeni, hogy versenyidőt ússzon, csak a feladat elvégzése a cél.

Most két óra alatt sikerült a távot teljesíteni. Egyébként alkalmanként csak fél órát, maximum egy órát úszik – tette hozzá a polgármester. Helyben készült föl ezúttal is, Hernádnémeti saját tanmedencéjében edzett, amikor csak tehette.

A vízben végig biztonságban érezte magát, hiszen a rajt és a cél közötti szakaszon 50-100 méterenként végig állnak a vitorlás hajók, sorfalukkal alkotják az úszófolyosót.

Ha baj van, valaki úgy érzi, hogy elfáradt, nem bír tovább úszni, akkor felszállhat valamelyik hajóra, és megpihenhet. Neki nem volt erre szüksége, szerette volna minél előbb és egyben teljesíteni a távot – mondta.

Bár a felénél volt egy holtpont, amikor szívesen pihent volna, de ahogy ezen túljutott, azt érezte, már nem sok van a végéig, és egyre motiváltabb lett.

Megkísérelt jobb időt úszni az előző évihez képest, ez sikerült, úgyhogy a saját képességei fejlődnek, ez pedig örömteli számára.

Ismételne

Ez lenne a terv jövőre is, hiszen újra szeretne elindulni a versenyen, majd azt követően már mindegyiken. Hozzátette: reményei szerint ebben semmi nem akadályozza majd meg.

(A borítóképen: Orosz Zsolt 5,2 kilométert teljesített)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában