koncert

2021.08.19. 14:30

Miskolci közönség elé kerülnek a különleges hangzású LGT dalok a Csík Zenekar és Presserék előadásában

A pandémia miatt hónapokat tolódott, de végül hosszú kényszerszünet után Miskolcon lép színpadra a legendás Csík Zenekar, kiegészülve az LGT tagjaival, Presser Gáborral és Karácsony János James-szel.

Fotó: kisskrisztiii.com

A csütörtöki koncerten a Lovagi Tornák Terén a tavaly megjelent LGT feldolgozás-lemezét mutatja be a Csík Zenekar, Presser pedig új energiákat és szenvedélyt ígér az est közönségének. Az előadás Budapesten és más vidéki városokban is teltházzal futott, a résztvevők közül sokan már most az év koncertjének nevezték.

„A Csík Zenekarral eddig egy szekeret toltunk együtt, most meg egy lokomotívot” – foglalta össze stílszerűen Makó Péter szaxofonos a koncert zenei világát. A dalokat átdolgozó Szabó Attila, a Csík Zenekar hegedűse, gitárosa arról beszélt, hogy 2009 óta tart az együttműködésük Presser Gáborral, Karácsony János pedig hat-hét éve kapcsolódott be a közös zenélésbe.

„Így születhetett meg tavaly A dal a miénk című lemez, aminek a bemutatója a pandémia miatt egészen idáig váratott magára. Most azonban országszerte hallhatja a közönség” – mondta Szabó.

„Ezek a feldolgozások olyan újdonságokat mutatnak meg saját zenénkből, amikről mi sem tudtunk korábban. Energiákat, szenvedélyt cibáltak elő belőlük a különleges hangszereléssel, a más hangszerekkel” – mesélte Presser Gábor, az LGT egyik alapítója.

„Annak idején, több mint tizenöt éve azért kezdtünk feldolgozásokat készíteni a népzene és a rock műfaj ötvözésével, hogy ezt a lüktető zenét minél több emberhez eljuttassuk. A dal a miénk című lemez és turné is ezt szolgálja” – mondta Csík János.

Az országos turné következő állomása augusztus 19-én Miskolcon, a Lovagi Tornák Terén lesz. A Csík Zenekar hivatalos weboldalán nyomon követhetők a további koncertek időpontjai és a helyszínek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában