programajánló

2021.08.12. 15:00

Ízletes borok mellett programkavalkád

Újra megtartják a Bor, Mámor, Bénye gasztrokulturális fesztivált Erdőbényén.

Balogh Csilla

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Tizenkét borászat részvételével és színvonalas programokkal augusztus 12. és 15. között rendezik meg a már hagyományos gasztrokulturális fesztivált Erdőbényén.

Egy év után

A tizenhárom évvel ezelőtt még csak néhány borászattal indult eseménysorozatot a szokásokhoz híven a Bor, Mámor, Bénye Egyesület a falu támogatásával rendezi meg egy év kihagyással. A pandémiás helyzet miatt ugyanis 2020-ban elmaradt a fesztivál, amelynek négy napján a falu borászatai idén ismét nyitott ajtóval várják az érdeklődőket.

„A fesztivál attól vonzó, hogy itt megáll az idő. Azért szeretik az idelátogatók, mert személyesen találkozhatnak az ízletes borok megálmodóival” – hangsúlyozza Dávid Rémusz szervező, borász, az egyesület elnöke.

A borász szerint már a rendezvénysorozat első napján érdemes ellátogatni a festői szépségű településre. A korán érkezők dűlőtúrán, ázsiai borvacsorán, grillpartin vehetnek részt, miközben moldvai népzenét is hallgathatnak. Pénteken lesz tematikus hárslevelű-kóstoló, pincelabirintusos bortúra, presszópunk, és „pajzán meséken” is lehet majd szórakozni, délután 5 órától pedig újabb koncertekkel folytatódik a fesztivál.

Szombaton pezsgős reggelivel készülnek a borászatok. Ezt követően többek között wartburgos dűlőtúra, építészeti séta, aszúkóstoló vagy egy muzeális borkóstoló, illetve irodalmi felolvasás, netán kádárbemutató közül lehet választani. Vasárnap hagyományosan borvásár zárja a rendezvényt.

A kulináris élményekről többségében környékbeli „gasztrósok” gondoskodnak. Nyitva lesz a Kúria Bisztró, érkezik az encsi Anyukám Mondta étterem, Miskolcról A Leves és a Borsod Burger, a Hegyaljai Tapaszok, a Jam, a Bab és Víz, valamint az egri Kappu, illetve számos pincében saját készítésű „házi kosztot” lehet majd választani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában