Tokaji Varázs

2021.08.02. 15:30

Esőben is megtartották a dupla rendezvényt Tokaj belvárosában

Jó hangulatú fesztivál és látványosság minden évben a Tokaji Varázs.

Detzky Anna

A mazsorett csoportok és fúvós zenekarok közös fellépése

Fotó: Bujdos Tibor

Az ízletes borairól méltán híres városban már hagyománya van a felvonulásoknak, amelyek rengeteg turistát vonzanak.

Ez alól az idei év sem kivétel a pandémia szünetében. A tokaji aszú ünnepén, július 31-én, szombat délután Tokaji Varázs – Mazsorett és Fúvószenei Találkozót, illetve Magyar Vidékfejlesztési Kiállítást és Vásárt szervezett a Tokaj Kincsei Egyesület, dr. Nagy István agrárminiszter fővédnökségével. A megnyitóünnepségen a szervezők képviselete mellett dr. Koncz Zsófia, a térség parlamenti képviselője és Posta György, Tokaj polgármestere köszöntötte a vendégeket.

Borkóstolás és fúvószene

A rendezvényt a délutáni esős és szeles idő ellenére is megtartották.

Később a vihar is elcsitult és a kíváncsiskodók a Bethlen Gábor úttól egészen a Rákóczi útig, egy kilométeren át követhették a környező településekről érkezett zenekarokat és mazsoretteket. Az Európai Borlovagok Magyarországi Rendje szintén ide szervezett találkozót. Kísérőprogramként borkóstolásra és ismeretterjesztő előadás hallgatására nyílt lehetőség hungarikumunkról, a tokaji aszúról. A gyerekek számára ugrálóvárat állítottak fel és kézműves-foglalkozást tartottak. A közel háromszáz résztvevővel megrendezett felvonulás után az esti retró utcabállal lett teljes a közös örömzenélés.

(A borítóképen: Mazsorettek és fúvósok Tokajban szombaton)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában