Színes programkínálat

2021.08.03. 12:00

Elkezdődött a programcunami Sátoraljaújhelyen

A rendezvények többsége augusztus 20-a környékére koncentrálódik.

Bódisz Attila

Forrás: Déryné Program

Színes programkínálattal várja egész augusztusban a helybelieket és a turistákat Sátoraljaújhely. Budainé Bodnár Edit, a Kossuth Lajos Művelődési Központ igazgatója azt nyilatkozta: amikor a járványhelyzet megengedte, késő tavasszal, nyár elején elkezdték a programok szervezését. Így jöhetett létre a mazsorettfesztivál, valamint a vadételfőző verseny, ezeken túl a közelmúltban zajlottak le nagy sikerrel a Déryné Program keretében a Sátoraljaújhelyen megrendezett programok.

Minden hétvégén

Az igazgató reményét fejezte ki, hogy a következő hetek rendezvényeit is hasonló lendülettel tudják lebonyolítani.

A közeljövő programjai hamarosan elérhetőek lesznek a megszokott felületeken, s a többezres példányban kinyomtatott szóróanyagot az összes sátoraljaújhelyi háztartásba megpróbálják eljuttatni.

Kiemelte: ugyan augusztusi eseményeik jelentős része a nemzeti ünnep, vagyis augusztus 20-a környékére koncentrálódik, minden hétvégén kínálnak kikapcsolódást jelentő programokat a vendégeiknek. Azt is megemlítette, hogy a már hagyományos utcaszínházi fesztivált idén azért nem rendezték meg, mert a Déryné Program keretében lezajlott előadások is hasonló célt szolgáltak, vagyis különböző közösségi helyszínekre „vihettek el” több előadást.

Jelenet a Déryné Program előadásából | Fotó: Déryné Program

Az augusztusi programsorozat augusztus hatodikán elkezdődik: térzenét hallgathatnak az érdeklődők. Lesz zenés mesejáték is – közölte. Augusztus hetedikén egyházzenei hangversenyt tartanak a városban, s szabadtéri filmvetítéssel is készülnek a rendezvénytéren.

Két fesztivál

Budainé Bodnár Edit hozzáfűzte: már augusztus 14-én csatlakoznak a Zempléni Fesztivál programjaihoz a hagyományos Bécsi kávé­uzsonnával, amelyre ezúttal a Kossuth Lajos Művelődési Központ pódiumtermébe várják az érdeklődőket. Ezen az eseményen Zenei üdvözlet Ausztriából címmel Marialena Fernandes zongoraművész előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Az est háziasszonya Jászter Beáta.

Ugyancsak a Zempléni Fesztivál keretében már harmadik alkalommal szerveznek hangversenyt a városháza impozáns udvarába, ahol ezúttal a Miskolci Szimfonikus Zenekar ad koncertet augusztus 19-én. Az igazgató beszélt arról is, hogy a Zempléni Fesztivál szervezőivel egyeztettek azzal kapcsolatban, hogy a térségi kulturális eseménysorozat ne ütközzön a város saját programsorozatával, vagyis a Fesztiváli Hangulatok elnevezésű rendezvényének előadásaival, amelyek augusztus 18-ától 22-ig tartanak. Ez utóbbi rendezvény keretében igyekeztek minden korosztály igényeire odafigyelni – fűzte hozzá. ­Ennek megfelelően a programok mindennap általában délután 17 és 21 vagy 22 óra között zajlanak. Értelemszerűen a ­délutáni órákban inkább a gyerekek szórakoztatása állt a szervezők figyelmének középpontjában, majd később következnek a felnőtteknek szóló előadások. A fellépők között említette Kuna Valit és a Fourtissimo zenekart, 20-án élő koncertet ad Sátoraljaújhelyen a Kowalsky meg a Vega, a programsorozatot pedig a Sugarloaf együttes zárja augusztus 22-én.

Átadják a kitüntető díjakat

Közben lesznek más programok is, például ekkorra is szerveznek szabadtéri filmvetítést, és László Attila szintén fellép ebben az időszakban.

Az igazgató felhívta a figyelmet az augusztus 20-i, Szent István-napi ünnepségre is, amelyen Dankó Dénes alpolgármester mond majd beszédet. Ezen a napon St. Martin is a vendégük lesz, és ekkor adják át a város kitüntető díjait. Augusztus utolsó napjaiban születésnapi fellépéssel örvendezteti meg a közönséget a városban működő, de térségi táncosokat is foglalkoztató One Life Dance együttes. Budainé Bodnár Edit kiemelte: a rendezvényeket a hatályos szabályok figyelembevételével bonyolítják le.

(A borítóképen: Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Déryné Program előadásaira)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában