díszpolgári cím

2021.08.15. 12:01

Díszpolgárokat választott Vilyvitány

Díszpolgári címmel ismerte el Vilyvitány önkormányzata Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő és Balla Lászlóné, a település egykori tanítónőjének a községért végzett több évtizedes munkáját.

Forrás: Vilyvitány önkormányzata

Az elismeréseket Hörcsik József polgármester adta át a községben szervezett közösségi program, a XVI. Halfőző verseny zárásaként szombaton.

Fotó: Vilyvitány önkormányzata

Méltatásában a polgármester szólt a térség országgyűlési képviselőjének családi kötődéséről a településhez, majd kiemelte, hogy az elmúlt évtizedekben lehetőségeihez mérten támogatta fejlesztési terveiket. Ennek köszönhetően valósulhatott meg a Kálvária mellett több, az ott élők mindennapjait megkönnyítő beruházás.

Balla Lászlóné, „Piroska néni” 1956-tól nyugdíjba vonulásáig volt a falu tanítója – emlékeztetett Hörcsik József polgármester. Oktató-nevelő munkáját többször ismerték el az oktatásügy kiváló dolgozója címmel, de megkapta a Munka Érdemrend ezüst fokozatát is.

Balla Lászlónét Varga András alpolgármester és Hörcsik József polgármester köszöntötte a díszpolgári címmel | Fotó: Vilyvitány önkormányzata

Nem csak pedagógus volt, hanem aktív szerepet játszott a falu közösségi, kulturális életében. Évtizedekig volt könyvtáros, de hozzá kötődik a helyi felnőtt- és gyermek színjátszás megteremtése is.

(A borítóképen: Hörcsik Richárd díszpolgári címét Hörcsik József polgármestertől vette át)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában