kötetbemutató

2021.08.02. 19:30

Bemutatták az új Avasi Értéktár-darabot pénteken a Helynekemben

Mesék a dombról címmel jelentette meg az Avasi Értéktár XIII. és XIV. összevont kötetét az Avasi Borút Egyesület. Sajátos megközelítést választottak: írók és költők Avasról szóló, a hegy ihlette – részben személyes emlékeket feldolgozó – műveit adták közre.

Fotó: Kozma István

A kiadványt illusztráló fotókat is készítő vendégszerkesztő, Papp Dénes így ír az előszóban:

„Húsz szerző huszonhárom írását tartja kezében az olvasó. Mind a szerzők, mind a műveik rendelkeznek valamiféle kötődéssel ahhoz a földrajzilag jól meghatározható helyhez, mely e kötet hívó szavát is adja. Észak-Magyarország, Miskolc, Avas. Egy domb a város közepén. Másrészről történelem, magántörténet, misztikum, számvetés, élet. Ugyanakkor vers, napló, novella, regényrészlet. Megannyi viszonyulás, mely együtt és egyszerre igaz. A kép sosem lesz teljes, de talán lehet még teljesebb. Ha most az olvasó lép közelebb.”

A Mesék a dombról másik szerkesztője Darázs Richárd, a design Török Eszter munkája.

Az új Avasi Értéktár-darab bemutatója pénteken volt a Helynekemben, ahol a színpadról a miskolci polgármester, Veres Pál méltatta a kezdeményezést. Majd a szerzők olvastak fel.

Olyan, országosan is ismert alkotók adtak kéziratot a válogatáshoz, mint Fecske Csaba, Ficsku Pál, Nyilas Attila, Kiss Noémi, Sajó László.

A szerkesztők az emlékezet szép gesztusaként, záródarabnak beválogatták a tragikusan fiatalon elhunyt Málik Roland Angyali üdvözlet című versét is.

(A borítóképen: Kégl Ildikó újságíró, író a miskolci lányok álmai és az Avas hegyi mese című verseit osztotta meg az olvasókkal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában