Elismerés

2021.08.28. 12:00

A több évtizedes munkát díjazták Bogácson

A köz szolgálatában dolgozók kaptak elismeréseket.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Helyi kitüntetéseket is átadtak Bogácson a nemzeti ünnepen.

A községben a Közösségi Házban tartották az ünnepséget augusztus 20-án, s egyórás verses, zenés műsort adott az Operett Musical Voices Társulat. Ezután Csendesné Farkas Edit polgármester beszélt Szent István államalapításának jogi jelentőségéről, a társadalmi átalakulásról, amelyet különbözőképpen éltek meg az akkori emberek, de igazolta az idő annak jogosságát. Mint mondta, ma is igazodni kell a változásokhoz, de nem mindenáron és minden irányban, meghatározott erkölcsi vonalat kell tartani, amely utat mutat. Mint mondta, a most kitüntetett bogácsiak is utat mutatnak, helytálltak az elmúlt években, elhivatottak, szorgalmasak és kitartók voltak.

Bogács Közszolgálatáért díjat hárman vehettek át, mindhárman most vonultak nyugdíjba. Boldizsár Gyuláné az elmúlt négy évtizedben pedagógiai asszisztensként és élelmezésvezetőként is dolgozott, a községi konyha elismert munkatársa volt. Kocsisné Szerencsi Erika az óvoda dajkájaként gondoskodott a gyerekekről évtizedeken keresztül, Szabó László pedig a Bükkalja Általános Iskola tanára, egy időben igazgatója volt, emellett bortúrákat vezet, és fontos szerepet játszik a község nemzetközi kapcsolatainak ápolásában.

Az elmúlt másfél évben, a járványhelyzetben tanúsított helytállásáért és segítőkészségéért Díszoklevelet vehetett át dr. Képes Ildikó Anna címzetes főorvos, Nagy Kitti, Hákné Bozsik Anett és Farkas Józsefné egészségházi dolgozók, Hócza Ádám Rajmund és Koczka Zsolt közterület-felügyelők, illetve Jankó Gergely, a turisztikai cég munkatársa.

(A borítóképen: Csendesné Farkas Edit beszéde a rendezvényen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában