Évgyűrűk

2021.08.17. 15:00

A közösség önbecsülést ad az idősebbeknek

A sajókeresztúri nyugdíjasklub szalonnasütései megmozgatják a település apraját-nagyját.

Detzky Anna

Fotó: Olvasónktól

Megújult lelkesedéssel vetették bele magukat a közösségi programokba a sajókeresztúri Őszi Napsugár Nyugdíjas Klub tagjai, amikor feloldották a kijárási korlátozásokat, és már őszre is vannak kirándulási terveik.

– Minden hónap első hétfőjén tartjuk klubnapjainkat a helyi művelődési házban, de a pandémia miatt ez hosszú ideig elmaradt. Nemrégen olvastam Bagdy Emőkénél, hogy a közösséghez való tartozás tudat alatt is javítja az énképünket. Viszont a bezártságban ez csorbát szenvedett – mondta Molnár József klubvezető. – Amikor már volt rá lehetőség, arra törekedtünk, hogy kertekben vagy a parkban találkozzunk. Néhány klubtagnak van telke, ahol bográcsozást, grillezést szerveztünk. A helyi szabadidőparkban pedig szalonnasütést tartottunk, aminek közösségünkben régi hagyományai vannak. Ezt augusztus 25-én nagy örömmel megismételjük majd, ahová külsős családtagokat, barátokat is szeretettel várunk.

Falunapra készülnek

A sajókeresztúri önkormányzattól kap segítséget a nyugdíjasklub az utazásaihoz, cserébe kisebb feladatokat ők is szívesen vállalnak.

– Sok éve kialakult program, hogy júniusban valamilyen városnézésen vagy múzeumlátogatáson veszünk részt. Idén ez másképpen alakult, június 26-án lillafüredi sétára mentünk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségével. Júliusban pedig a Hajdúnánási Gyógyfürdőben nyaraltunk szintén a szövetség szervezésében.

– Augusztus 14-én, szombaton volt idén a falunap, ahol az asszonyokból álló dalkörünk lépett fel, a férfi tagok pedig segítettek a sátor­állításban. Szeptember 9-én pedig Nyírbátorba, a kastélyba és panoptikumba, aztán Máriapócsra szeretnénk ellátogatni, ahol meghallgatnánk a kegyhelyen könnyező kegy­kép történetét – sorolta a nyugdíjas közösség vezetője.

(A borítóképen: A szalonnasütés igazi közösségi esemény)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában