ezt írtuk anno 2011-ben

2021.07.18. 07:30

Rockmusical a fejedelemről

Miskolcról, a megyeházától kapott támogatás tette lehetővé a mű megszületését.

20190809 Eger fotó: Berán Dániel, BD Heves Megyei Hírlap Kelemen Csaba (színész, az Agria Játékok Kft. ügyvezető igazgatója)

Forrás: MW

Fotó: Berán Dániel

Az Agria Nyári Játékok keretében, a Gárdonyi Géza Színházzal közös produkcióban az Egri Várszínházban mutatják be A fejedelem című rockmusicalt, amelynek megírását a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat is támogatta. A premier előtti napokban, 2011. július 12-én adott hírt az Észak-Magyarország a fontos kulturális eseményről, megszólaltatva Kelemen Csabát (1955–2020), az Agria Nyári Játékok ügyvezető igazgatóját – egyszersmind a darab címszereplőjét.

A szövegkönyv és a zene megírásának költségeire 2,6 millió forintot adott a megyeháza – avatott be Kelemen Csaba. Mint elmondta, egy lelkes alkotócsapattal hosszú évek óta azon munkálkodik, hogy II. Rákóczi Ferenc fejedelem megkaphassa a magyar történelemben – és ezen keresztül az irodalomban – az őt megillető helyet.

„Néhány kevés támogatást kapott próbálkozáson kívül nem volt olyan színházi kezdeményezés, amely méltó emléket állítana a fejedelemnek” – hangzott el.

„A mű alapgondolata az, hogy bemutassa, milyen módon próbálták a nagyhatalmak saját önző érdekeik szerint kihasználni, felemelni, vagy eltiporni a magyar szabadságharcot.

Ezzel párhuzamosan pedig látjuk a fejedelmet, amint ellenlépéseket tesz, használja és kihasználja nemzete érdekében a nagyhatalmak ármánykodását.”

(A borítóképen: Kelemen Csaba)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában