jótékonyság

2021.07.14. 18:00

Futás, mosoly, gyógyulás

Futóversenyt szerveznek gyógyulófélben lévő leukémiás gyermekek megsegítésére Sárospatakon.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Jótékonysági futást szervez a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány Fuss Fotózz Mosolyogj címmel Sárospatakon, Paloznakon, Győrben és Hortobágyon. A programsorozat első állomása Sárospatakon lesz július 24-én délelőtt 10 órától a Zrínyi utcai sportpályán.

A program története öt évvel ezelőttre nyúlik vissza, derül ki közleményükből. Öt éve hozták létre a „Hogyan érzed magad, ha nincs hajad?” kampányt, amikor négy kisgyermek gyógyulásáért küzdöttek. 2015-ben még reménnyel tele álltak kamera elé, és mosolyogtak a kis hősök, mára már gyógyultak.

Elindítják őket útjukon

Most, az évek múltával a futóversenyen való részvétellel lehet nekik segíteni: a gyerekek mára már felcseperedtek, élik az egészséges kiskamaszok életét. A mostani program résztvevői elindíthatják őket további útjukon. A szervezők így fogalmaznak: „Babett, Dani, Tomika és Bence gyógyulástörténetei mindenkit erővel töltenek fel. Mosolyukban pedig benne van, sose adom fel, győztem.”

A Fuss Fotózz Mosolyogj misszió gyógyulásüzenettel országos program, résztvevői Magyarország csoda szép tájain futhatnak általuk választott távokon.

Az 5, 10 és 31 kilométeres futóútvonalon belül mosolypontokat állítottak fel, ahol mosolygó fotók készülnek, hogy ki a híres fotós, még titok.

A turisztikai csodák testesítik meg a reményt, hogy a kórházban fekvő kis beteg és családja hamarosan eljuthat ilyen szép helyekre. A készülő képek és videók kicsit kimozdíthatják őket. A futó átélheti azt a csodás pillanatot, ahogy több száz ember útjára indítja a „gyógyult” zárójelentést kapott gyermeket.

A sárospataki futáshoz a Zempléni-hegység adja a hátteret, a Megyer-hegyi tengerszem pedig a kihívást. Az esemény gyógyulásnagykövete Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Aros János, Sárospatak polgármestere pedig a rendezvény fővédnöke.

Gyógyulásnagyköveteik minden megyében szemléltetik a megyék összefogását: Sárospatakon a gyógyulás lángját Bánné dr. Gál Boglárka kapja meg, aki továbbadja majd Paloznakon Polgárdy Imrének, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnökének. A futók nevezési díja 5 ezer forint, mellyel a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt támogatják. A résztvevők egy „Mosoly pólót”, befutóérmet és frissítőt kapnak ajándékba.

(A borítóképen: Most segíthet a futó a leukémiás gyerekeken)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában