vakáció

2021.06.19. 15:30

Népszerűek nyaranta az egyházi táborok

Nyári táborok sokaságából lehet választania a családoknak.

Bacsó István

20200720 Békéscsaba Lencsési általános iskolában nyári tábort tartanak önkormányzati finanszírozással. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Forrás: Illusztráció/MW

Fotó: Imre György

A széles kínálatban megtalálhatjuk az egyházak által szervezett táborozási lehetőségeket is, amelyek annyira népszerűek, hogy egyre több turnus megszervezésére van szükség, és még így is limitálni kell a létszámot. A miskolci Avas-Déli Református Egyházközség idén három tábort szervez, egy hittantábort a kisebbeknek négytől tizenöt éves korig napközis jelleggel, egy ifitábort a nagyobbaknak, egyetemistákkal bezárólag és a hagyományos gyülekezeti táborozást a családoknak – tudtuk meg Pál Tünde lelkésztől.

A helyszínek évről évre változnak, különösen most, amikor a pandémia közbeszólt, néhány hete még az sem volt biztos, hogy lehet táborozást szervezni, ahogy az sem volt tudható, hol nyílnak meg a lehetőségek, hová és milyen feltételekkel lehet menni.

Az igény hatalmas. E sorok írójának tapasztalata: amikor egyik gyermeke iskolájának honlapján aktiválták a jelentkezés linkjét, a helyek percek alatt elfogytak. Aki nem ült akkor a gépnél, esélye sem volt regisztrálnia a táborra.

Új helyeken

Az Avas-déli gyülekezet is új helyeken tudott szállást lefoglalni. Az ifitábor Balatonszárszón lesz, a családos pedig Sarudon a Tisza-tónál. Pál Tünde szerint áprilisban még minden nagyon bizonytalan volt, előzetesen lefoglalt helyszínt is mondtak vissza nekik, ezért gyorsan újabb lehetőségeket kellett találniuk. Szerencsére akkor kezdett éledezni a Balaton és környéke, így került az ifitábor oda. Sokféle, izgalmas programmal készülnek. A kisebbek például minden délelőtt bibliai „vizes” témákat dolgoznak fel, persze játékosan. Délutánokra kirándulásokat, hivatásos bűvészt, avasi kvízt terveznek, de jön egy kempomester is önvédelmi bemutatóval.

Egy dolog biztosan nem lesz: unalom. A cél egyszerűen az, hogy érezzék jól magukat a közösségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában