gyermeknap

2021.06.04. 15:30

Az Észak teljesíti a kívánságokat

A gyermeknap alkalmából immár hagyományőrző módon idén is meghirdetett kívánságteljesítő akciónkban újabb gyermekek vágyát teljesítette lapunk.

Bacsó István

Forrás: Olvasónk küldte

Most két kisfiút ért a szerencse, akik igazán férfias szakma iránt érdeklődnek, mindketten a rendőrség munkájával, felszereléseivel szerettek volna megismerkedni. Az Észak-Magyarország elintézte. Nem is akárhogyan, hiszen a karhatalom házhoz ment. Igaz, előre egyeztetve volt a szülőkkel, de így is nagy meglepetést és izgalmat okozott, amikor a rendőrautó megállt az aggteleki ház előtt és becsöngetett a „rendőr bácsi” – meséli az ötödikes általános iskolás Fazekas József édesanyja Tímea. A kívánságot a Putnoki Rendőrőrs munkatársai teljesítették.

Józsefet nagyon érdekli a rendőri munka, szeretne benne részt venni, még a baleseteknél történő helyszíneléstől sem tart. Szerette volna kipróbálni a rendőrautó felszereléseit, a bilincselést, a szirénázást, az adatok lekérdezését a központi nyilvántartóból. Minden kérése teljesült, bekapcsolhatta a villogókat, a szirénát, beszélhetett az adó-vevőn, a nyilvántartásból az édesanyja adatait kérhette le, felvehette a „kommandós mellényt”, a sisakot is, a maroklőfegyvert persze csak megnézhette szakavatott kézben, de így is nagy élmény volt számára.

Vonzza a rendőri pálya

A másik szerencsés, a szintén ötödikes Ferencz Attila volt, aki Bodrogolasziban él. Hozzá a Sárospataki Rendőrkapitányság járőrkocsija vonult ki, és egy kedves rendőrnő mutatta meg neki az autó felszereléseit, és vitte el egy „körre” a faluban. Bár szívesen repült volna egy rendőrségi helikopterrel, az autós bemutatóval is nagyon elégedett volt. A helikopterezés majd egy másik kívánság lesz jövőre. Édesanyja Kocsis Nikoletta szerint Attila már komolyan gondolkodik a továbbtanuláson, és jelenleg nagyon vonzza a rendőri pálya, ezért volt éppen ez a kívánsága. Ő maga találta ki, hogy küldjék be a kívánságát az Észak játékára. Örömteli meglepetés volt, hogy nyert.

A járőrök a motortól kezdve a villogóig mindent megmutattak neki, és szirénázva mentek keresztül a településen. Anyukájának lelkesen mesélte, hogy „nagyon jó ez az autó, kétszáznegyvennel is megy”! Persze nem Bodrogolaszi utcáin, hanem egy bevetés során, ha szükséges. Alaposan kifaggatta a rendőröket a munkájukról, és ők is Attilát arról, hogy megy a tanulás?

Nagy élmény volt neki a találkozás és a rendőrautó kipróbálása, egy órával később már a barátaival tárgyalták meg a részleteket messengeren.

(A borítóképen Ferencz Attila és Fazekas József kívánsága is teljesült a rendőrségnek köszönhetően)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában