szabadidő

2021.05.10. 08:00

Újabb ökoturisztikai programok érhetők el Aggteleken

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának eredményeként újabb ökoturisztikai programok érhetők el az Aggteleki Nemzeti Park területén, írják közleményükben.

20200806 Jósvafő fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Idén 35 éve nyilvánították nemzeti parkká az aggteleki karszthegységet.

Fotó: Ádám János

Az Aggteleki rövidtúra a Baradla-barlangban már május 2-ától teljesíthető, emellett kinyit az aggteleki információs iroda is, ahol minden nap 8-17 óráig érdeklődhetnek a turisták. A jósvafői Kessler Hubert Emlékház a többi programhoz hasonlóan védettségi igazolvánnyal látogatható, amelyet a jósvafői barlangpénztárnál kell bemutatni, a kézfertőtlenítéssel egy időben.

Elérhetők az ökoturisztikai szolgáltatások, túrák előre meghirdetett, illetve egyeztetett időpontokban. 2021. május 8-án, szombaton újraindul két baradla-barlangi túra: a Jósvafői rövidtúra és a Vörös-tói középtúra.

2021. május 17-én, hétfőn nyit Sárospatakon a Pavletits-ház, illetve a Long-erdei ház. A technikai felújítások és előkészületek után pedig várhatóan június elejétől újra üzemel a szögligeti Szalamandra-ház és elérhetőek lesznek egyes hucul lovasturisztikai szolgáltatások is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában