teljesen felépül

2021.05.20. 17:30

Sokkal jobban van Gyömbér, a megtámadott vakvezető kutya

Gyömbér farkát ismét meg kellett műteni és a lelki sebek is lassan gyógyulnak.

Detzky Anna

Forrás: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Fotó: Barathegy VKI

Februárban kutyatámadás érte a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola sárga labradorját, Gyömbért. Azóta két műtétet hajtottak végre rajta, sajnos mindkétszer csonkolni kellett a farka végét. A második beavatkozásból komplikáció nélkül felépült. Azóta szinte teljesen feldolgozta a traumát, és magabiztosan vezeti gazdáját a munkahelyére is – írja közleményében a vakvezetőkutya-iskola.

Gyógyulófélben a lelke

Gyömbér gazdája, Kiss Barnabás Abaújszántón lévő munkahelyére igyekezett, amikor egy kertből kiszabadult kutya megtámadta őt és vakvezető kutyáját. A vak férfi elesett, a sárga labrador pedig a farkán súlyos sérülést szenvedett a támadó állattól. Barnabás arról számolt be, hogy mostanra Gyömbérrel a lakóhelye környékén és ott, ahol az eset történt is magabiztosan közlekednek. Annyi változás érezhető csupán az állat viselkedésében, hogy érzékenyebben reagál a kerítésnek rontó kutyákra.

– A második műtétet követően hazafelé Gyömbér felébredt az autóban. Először kicsit sírt, aztán hozzám dörgölte a fejét. A kutyatámadás óta gyakrabban jön oda hozzám bújni, érzékenyebb lett, több szeretetre, foglalkozásra van szüksége – mesélte a gazdi. – Az eset óta sokan megszólítanak a piacon, utcán, hogy van a kutyus, felépült-e már. Szerencsére mindenkit meg tudok nyugtatni, hogy igen, napról napra érzem, hogy jobban van. Néha három helyen is megfordulunk az üzemben egy nap. Teljesen magabiztosan vezet bent, ahogy korábban is. A munkatársaim szeretik és ő is imád ott lenni.

– Gyömbér viselkedését hosszú távon kell megfigyelnünk. Normális, hogy egy ilyen trauma után érzékenyebb lett. Ha megfelelően tudjuk támogatni a kutyát a traumatikus esemény feldolgozásában, akkor érzékenysége nyomtalanul el fog tűnni – fűzte hozzá Komondi Piroska, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szakmai vezetője.

(A borítóképen: Kiss Barnabás és segítőtársa, Gyömbér)

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/megvadult-kutya-tamadott-5219671/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában