elismerés

2021.05.13. 17:30

„Ha akár egy emberélet megmentését is segíthetjük, már megérte nekünk”

Kádár Balázs, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója adta át a Magyar Mentésügyért Emlékérem kitüntetést Barkóczi Istvánnak, a FUX Zrt. vezérigazgatójának szerda délelőtt a miskolci mentőállomáson.

Apagyi Beáta

Dr. Barkczi Istvn s Dr. Kdr Balzs

Fotó: Bujdos Tibor

Bár a járványhelyzet nem teszi lehetővé a hagyományos országos ünnepség megrendezését, azonban ősszel mindenféleképpen szeretnék megtartani az eseményt.

A regionális igazgató az átadón elmondta, hogy az Országos Mentőszolgálat a szervezet fennállásának évfordulója alkalmából minden évben május 10-én elismerésben részesíti a legkiválóbb mentődolgozókat, illetve azokat a személyeket, akik a magyar mentésügyért hosszú időn keresztül kiemelkedő munkát végeztek. A méltán komoly elismeréssel az idei évben Barkóczi István folyamatos segítségét szeretnék megköszönni.

– Azt gondolom, hogy Barkóczi István már nem külsősként vesz részt a mentőszolgálat életében, hiszen az elmúlt években olyan sokat segített és támogatott bennünket, ami méltóvá teszi arra, hogy tiszteletbeli bajtársként is köszöntsem és adjam át neki a kitüntetést. Reméljük, hogy az ősz folyamán főigazgatói kézfogással is megerősíthetjük ezt az együttműködést – emelte ki Kádár Balázs.

Barkóczi István elmondta, hogy nagyon sokat jelent számára az elismerés, annak ellenére, hogy nem ezért támogatja most már hosszú évek óta a mentőszolgálatot.

– A vállalkozási csoport, amelyet irányítok, Miskolcon nagyon sok embernek ad munkát, sokak problémájával foglalkozik. Mindig fontosnak tartottam, hogy a bevételünk egy részét jó célra fordítsuk. A mentőszolgálat nemcsak most, a pandémiás helyzet idején, hanem mindig nagyon sok emberen tud segíteni munkájával. Ha a támogatásból megvásárolt eszközök valamelyikének segítéségével – legyen szó akár egy mentőautóban elhelyezett lélegeztetőgépről – megmenthető egy emberélet, már megérte nekünk. Ez vezérelt minket eddig, és ez fog a jövőben is – hangsúlyozta a kitüntetett.

Megpecsételődött sors

A hazánkban nyilvántartott mentők napja alkalmából Újhelyi Istvánt, a szervezet munkatársát kérdeztük arról, miért választotta a mentős­hivatást.

– Tíz évvel ezelőtt azért lettem mentős, hogy vezethessem a mentőautót. Ez nagyjából egy fél év alatt le is csengett bennem, mert utána az kezdett el érdekelni, hogy mi történik hátul, a betegtérben. Onnantól kezdve megpecsételődött a sorsom. Felemelő érzés látni a megnyugvást az emberek szemében, akárhányszor a segítségükre sietünk. A következő generáció képviselői közül azok számára ajánlom, akik bírják és tudják alázattal végezni a munkájukat – nyilatkozta Újhelyi István.

(A borítóképen: Barkóczi István és Kádár Balázs az elismerés átadásán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában