adomány

2021.05.16. 14:00

Egy egész furgonnyi ruhaadománnyal érkeztek az egyesület tagjai

Nem maradtak segítség nélkül a fogyatékos emberek. Sok-sok ajándékot kaptak.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Nagy örömet okoztak a Zsófi-ReményVár Egyesület tagjai a napokban a Boldogkőváraljai Fogyatékosok Otthona lakóinak. Mivel a járvány alatt az otthonban élők ruhái igencsak elhasználódtak, erre volt a legnagyobb szükség. Az egyesület, mint máskor, gyűjtésbe kezdett, és nem kevesebb mint 50 zsákot pakoltak tele nadrágokkal, pólókkal, pulóverekkel és egyéb ruhaneművel. Mellé cipőket is vittek, és pelenkákat, amikre az otthon lakóinak szintén szükségük van.

Az egyesület általában olyan nehéz sorsú családoknak segít, akik gyermekeket nevelnek, de mindenütt ott vannak, ahol csak szükség van rájuk.

Bigus Árpádné Melinda, az egyesület egyik alapító tagja az Északnak elmondta, a boldogkőváraljai otthonnal már öt éve nagyon jó kapcsolatban vannak. Az intézmény vezetője, ha szól, hogy szükségük lenne valamire, az egyesület és támogatói akcióba lépnek.

Szívmelengető

– Az otthon lakói már név szerint ismernek minket, és ha megérkezünk, kiabálják a nevünket, szia, Gergő, szia, Melinda, szia, Mónika. Csodálatos érzés látni az örömüket. Tudják, hogy ilyenkor nemcsak ruhákat rejt a furgonunk, hanem édességet és ajándékokat is. Most is megleptük őket nápolyival, keksszel, egyéb finomsággal. A járvány előtt mikuláskor is elmentünk hozzájuk minden évben, kimondhatatlanul boldogok voltak, amikor megkapták a csomagjaikat. Hálájuk jeléül műsorral készültek. Máskor fejlesztő játékokat vittünk, és olyan eszközöket, amikre szükségük volt – sorolta Melinda.

Erős érzelmi kapcsolat alakult ki az egyesület és az otthon lakói között. Volt, hogy a Zsófi Juniálison is ott voltak a fogyatékos emberek. Ez jótékonysági juniális volt, amit beteg gyermekek gyógyulásáért rendeztek, és az otthon lakói itt is felléptek, ami szívmelengető élmény volt.

– Az otthonban értelmi fogyatékos és mozgássérült emberek élnek, sokan közülük családi háttér nélkül maradtak. A járvány legsúlyosabb heteiben náluk is volt beteg, de szerencsére senki nem került kórházba. Rajtuk kívül támogatjuk a mezőcsáti napközi otthont, ahol szintén fogyatékos emberekről gondoskodnak – mondta Melinda.

(A borítóképen: Ötven zsákot töltöttek meg az adománnyal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában