Az év madara

2021.05.18. 15:30

Az év madara fontos üzenet hírvivője lett

A környezetbarát tokok megvásárlásából származó bevétel egy részét fontos monitoring­programra fordítják.

Apagyi Beáta

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Környezetbarát, növényi, komposztálható tokok készültek a Magyar Madártani Egyesület (MME) és együttműködői – Telenor, Cellect – jóvoltából, hogy ezzel is támogassák és felhívják a figyelmet a természet védelmének fontosságára. A limitált szériás tokok dizájnját Czikkely Panni formatervező művész, grafikus alkotta meg. A tokokon az év madara, a cigánycsuk látható, a madár ezzel a címmel a természetkímélő gazdálkodási módszerek népszerűsítésének nagykövetévé is vált.

Fenntartható gazdálkodásból

AZ MME reméli, a partnerség révén még több emberhez eljut a cigánycsuk üzenete a nagyüzemi mezőgazdaság természetközelivé tételéről.

„Az ipar jellegű, rendkívül környezetpusztító agrárgazdálkodási gyakorlat megváltoztatása szinte lehetetlennek tűnő feladat a lakosság szemszögéből nézve, pedig egyénenként is sokat tehetünk azért, hogy a fenntartható mezőgazdaság kielégítse a lakossági igényeket és mellette élőhelyet biztosítson az állatoknak, növényeknek. Ha vásárláskor a fenntartható gazdálkodásból, helyből származó termékeket keresik a fogyasztók, máris célba ért az Év madara egyik fő üzenete. Az attraktív és praktikus fekete, zöld, korall színben kapható terméknek köszönhetően egy szélesebb, talán a természetvédelmi kérdésekben kevésbé járatos közönség megszólítása is megvalósulhat.

Minden eladott tok árából 500 forint az MME monitoringprogramját támogatja, amely a természetvédelmi irányok és konkrét cselekvési terv kidolgozását és megtervezését alapozza meg és az egyesület élőhelyvédelmi munkáját segíti” – írja az egyesület internetes oldalán, ahol a telefontok elérhetőségét és minden további információt megtalálnak az érdeklődők.

(A borítóképen: A cigánycsuk, az év madara)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában