jelölés

2021.04.28. 19:30

Megvannak a Borászok Borásza díj jelöltjei

Tizenegyen képviselik a Tokaji borvidéket az ötven jelölt között.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Hamarosan kiderül, kik lesznek a döntősök, illetve ki lesz a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borásza közül idén a borászok borásza. Ez az elismerés a Kárpát-medence legjobb borászait díjazza. Egyedisége és hitelessége abban rejlik, hogy maguk a díjra jelölt borászok választják meg a legjobbat évről évre. A Borászok Borászát gondozó Vinum Praemium Alapítvány emellett kifejezett célként tűzte ki a jövő biztosítását a fiatal borászok támogatása révén (Jövő Borásza ösztöndíj), a magyar borkultúra ápolását és az azért tevékenykedő civil teljesítmények díjazását is.

A Borászok Borásza díj győztesei meghozták döntésüket, és összeállították a Kárpát-medence 50 legjobb borászának, azaz a díj jelöltjeinek listáját. A döntés joga mostantól az ő kezükben van, hogy 1-1 szavazatukkal megválasszák maguk közül az új borászok borászát.

A legjobb ötven között 2021- ben tizenegy borász képviseli a Tokaji borvidéket, név szerint Árvay János, Balassa István, Bárdos Sarolta, Barta Károly, Bodó Judit, Homonna Attila, Mészáros László, Molnár Péter, ifj. Szepsy István, Szilágyi László és Wille-Baumkauff Márta.

Mint ismert, tavaly Áts Károlyt, a Grand Tokaj főborászát, az Áts Pincészet tulajdonosát választották meg a szakma képviselői 2020-ban a borászok borászának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában