két kisfiú és egy kislány

2021.04.30. 09:00

Hármas ikrek születtek Miskolcon

Hármas ikrek láttak napvilágot a megyei központi kórházban, két kisfiú és egy kislány. Gergő, Anna, Balázs és édesanyjuk jól vannak.

Bacsó István

Forrás: ÉM

„Nagyon örülök, hogy végre nem a járványról vagy az oltásról kell beszámolnom, hanem egy örömhírről” – fogalmazott dr. Révész János, a kórház főigazgatója. Bejelentette: egy édesanya április 21-én hármas ikreknek adott életet, két kisfiúnak és egy kislánynak. A gyermekek két kiló fölötti súllyal születtek, és mindnyájan jól vannak.

A főigazgató elmondta, hogy a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály Magyarország egyik legnagyobb forgalmú szülészeti osztálya, évente négyezernél több szülésnek ad otthont. A részleg fejlesztésére az elmúlt két évben mintegy egymilliárd forint fejlesztési forrás jutott, ezért ma az egyik legjobban felszerelt és legmodernebb szülészeti osztálya az országnak. Évente hatvan ikerszülés van, és ebből csupán egy a hármas vagy többgyermekes.

Hamarosan hazamehetnek

Dr. Nagy Gábor, a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa hozzátette: „Az édesanyának az utolsó három hónapot már a kórházban kellett töltenie, egy hármasiker-terhesség sok kockázattal jár. Nem ritka a koraszülés sem a harminckettedik hét környékén, de nekünk sikerült kihúznunk a harmincnegyedik hétig. Így a babák sokkal fejlettebben, erősebben jöhettek világra. Ha nem lesz komplikáció, akkor már a jövő héten indulhatnak is haza” – tudtuk meg a főorvostól.

Az újszülöttekkel és az édesanyával együtt tizenkilencen voltak a műtőben, mert egy ilyen szülésnél akár tizenöt szakember munkájára is szükség lehet.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a járvány miatt számos óvintézkedést hoztak, fokozottan ellenőrzik a be- és kilépéseket, a távolságtartást, maszkviselést, lázat mérnek, fertőtlenítenek, előjegyzés alapján történik a betegellátás zöme. Érvényben van a látogatási tilalom is. A hatályos rendelkezések szerint az „apás szülésekre” továbbra is van lehetőség, amit igényelnek is a kismamák.

(A borítóképen: A szülők és a három pici: Gergő, Anna, Balázs)

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/harmas-ikrek-miskolcon-5406799/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában