pályázat

2021.04.30. 16:00

Folyamatosan zajlik az élet Ároktőn

Legutóbb Ároktő frekventált területein hat konténer szemetet gyűjtöttek össze.

Pap Gyula

Forrás: ÉM

– Hétfőn tartósélelmiszer-csomagot osztottunk a településen élő családoknak a családsegítő támogatás keretein belül – tudtuk meg Szabóné Csizmadia Judit polgármestertől. – A mezőgazdasági munkát elkezdtük még februárban palántaneveléssel fóliában, amely lassan a szabad földbe kerül. A közfoglalkoztatottakkal elültettük a burgonyát, korábban a hagymát, a fokhagymát, a zöldséget, a sárgarépát és borsót vetettük el, folyamatosan ültetjük a tököt, csemegekukoricát, cukkinit és a többi konyhakerti növényt. Új kezdeményezésünk nyomán a homoktövis-ültetvények mellé nemesbodzát telepítünk majd, melynek földmunkálatai elkezdődtek – tette hozzá.

Pályázatok segítségével

– A közfoglalkoztatás keretén belül tettünk az illegális hulladék összegyűjtéséről, majd elszállításáról. Folyamatosan zajlik a településen az illegális szemétlerakás felszámolása, legutóbb a település frekventált területein hat konténer szemetet gyűjtöttünk össze – jelzi a polgármester.

Zajlik a településen az illegális szemétlerakás felszámolása – Szabóné Csizmadia Judit

– Polgármesterként pályázatokból tudok megvalósítani olyan dolgokat, amelyek a település fejlődését elősegítik, például az orvosi rendelő megvalósítása, amely most fog befejeződni – fejti ki a településvezető. – A vízelvezető árok elkészült a Széchenyi utcán, a Béke utca új aszfaltburkolatot kapott a Magyar Falu pályázat segítségével.

A polgármestertől megtudtuk azt is, hogy ugyanebben a programban megvásárolták a volt tsz-iroda épületét, amelyet egy másik pályázaton belül igyekeznek majd hasznosítani. Egy közösségi játszóteret alakítanak majd ki, az épületen belül pedig a tervek szerint egy baba-mama játszóház kap helyet. A katolikus temető kerítését is befejezik, a római katolikus templomot is felújítják. Pályázat segítségével tudták bővíteni a gépparkjukat – pályáznak egy 50 lóerős traktorra is –, konyhai eszközöket is szereztek be. EFOP-os pályázat keretében igyekeznek szegregált életkörülmények között élők helyzetén segíteni. Képzések, tanácsadások, szűrőprogramok, egészségnapok lebonyolítása szerepel a tervben. Hat önkormányzati bérlakást alakítanak ki a rászorulók számára. Tervezik az orvosi rendelő tetőszerkezetének felújítását, és orvosi eszközöket is beszereznek majd. A Deák Ferenc utca aszfaltozása is napirenden van, ez várhatóan egy összetett feladat lesz. Sportpályát is kialakítanak majd ha sikerül nyerni a pályázatokon, ahol a fiatalok erősíthetnének, mozoghatnának. A konyhát is fel szeretnék újítani, modernebb berendezéseket kívánnak beszerezni.

(A borítóképen: Tőzeglabdába kerültek a palánták)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában