környezetvédelem

2021.03.31. 19:30

Takaríts együtt te is Szakács Gergővel!

Szakács Gergő, a Follow the Flow énekese az Aktív Magyarország Tavaszi nagytakarítás projektjének az arcaként szedi a szemetet az erdőkön, mezőkön.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: aktivmagyarorszag.hu

Gergő nevét egyre inkább összekapcsolják a sportos, környezettudatos életmóddal. Az énekes szeret kirándulni, túrázni, néhány éve pedig a zenekarral is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy felhívják a figyelmet olyan fontos dolgokra is, mint a környezetvédelem.

Valószínűleg éppen ezért is keresték meg, hogy legyen a Tavaszi nagytakarítás projekt arca. A felhívás célja, hogy a közösségi média erejét felhasználva megelőzze a szemetelést, illetve népszerűsítse a szemétszedést.

„Ha a szabadban jársz, vigyél magaddal egy zacskót, és hozd el, ami nem odavaló! Mutasd meg másoknak is, és tölts fel róla képet az Instagramra és/vagy a Facebookra! Jelöld meg #aktívmagyarország és #tavaszinagytakarítás hashtagekkel, hogy barátaid is kedvet kapjanak! Légy büszke, hogy tőled is tisztább az erdő – és buzdítsd erre ismerőseidet is!”

 

– szól a felhívás.

– Az utóbbi időben kezd „rám ragadni” ez a kép. A projekttől függetlenül is az életem része ez, fontosnak tartom, hogy őrizzük meg szépnek a természetet, ezért is tudok jó szívvel kiállni az ügy mellett. Teljes vállszélességgel álltam bele a történetbe, nagyon szívesen csinálom – árulta el Gergő. – Nem is működik ez másképp. Csak olyan ideológiákkal, termékekkel tudsz hasznosan együttműködni, amikben te is hiszel. Akkor maradsz hiteles, ami véleményem szerint az egyik legféltettebb valutája egy előadónak, ha az adott kampányban úgy tudsz részt venni, hogy észre sem veszed, hogy ez most csak egy normális hétköznap volt, vagy egy reklámfotózás – tette hozzá.

A szikszói születésű dalszerző a mindennapokban is sokat tesz a fenntarthatóságért.

– Az alapvető dolgokat igyekszem megtenni, ami talán nem számít olyan sokat, de a lelkemnek mindenképp. Szelektíven gyűjtöm a hulladékot, nem használok folyóvizet fogmosáshoz, zuhanyzom, csomagolásmentesen vásárolok be itthonra, többnyire piacon. Heti három alkalommal eszem kizárólag csirkehúst, a városban pedig mindig biciklivel közlekedem, hosszabb távra veszem csak igénybe az autót. Noha a belváros közepén, egy lakásban korlátozottak ilyen téren a lehetőségek, a teljes közműmentesség lenne a végcél, de ez még a jövő zenéje. Nagyon fogok örülni, ha ezeket meg fogom tudni valósítani, mondjuk úgy 10 év múlva.

[eweb-voting id="5326657"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában