Tehetségkutató

2021.03.08. 19:30

Megvan a daldöntő mezőnye

A Dal 2021 győzelemért küzdő énekesei között a miskolci érintettségű BariLaci is ott lesz a szombati döntőben.

Szaniszló Bálint

Fotó: MW

Március 13-án, szombaton este elérkezünk a hétrészes tehetségkutató műsor, A Dal 2021 utolsó felvonásához, a döntőhöz. A sorozat lényege: a nézők és a szakmai zsűri kiválasztja, hogy melyik a legjobb magyar sláger. Az MTVA és a Duna Média 2020. október 15-én délután tette közzé a pályázati feltételeket és a hivatalos versenyszabályzatot. A versenybe november 15-ig jelentkezhettek az előadók és a zenekarok. A felhívásra 412 pályamű érkezett be a meghosszabbított határidőig. Közülük a szombati döntőben immár csak nyolcan küzdhetnek az elsőségért.

Értékes díjak

A Dal győztes száma lesz a 2021-es Petőfi Zenei Díj Az év dala kategória nyertese. A döntőben nemcsak a végső győztes, hanem mind a nyolc finalista részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható pénzjutalomban. A fináléban a zsűri által legjobbnak ítélt, legmagasabb pontszámot kapó négy produkcióra szavazhatnak majd a nézők, az ő szavazataik alapján hirdetik majd ki a végső győztest. Az év dalának előadója 10 millió forint pénzjutalmat kap. A négy közé kerülő másik három produkció 5–5 millió forinttal gazdagodik. A további 4 döntős versenyző 1-1 millió forint díjazásban részesül.

A múlt szombati utolsó elődöntőben a zsűri három produkciót juttatott tovább a döntőbe. A legmagasabb pontszámot, 39-et holtversenyben Süle Zsolt és a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos kapta, mögöttük Radics Gigi végzett a harmadik helyen 38 ponttal. A negyedik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot Andelic Jonathan és az Áldom című dal kapta, amely szintén bejutott a döntőbe. Korábban, az első elődöntőből jutott a döntőbe BariLaci, Katona Petra, a Kaukázus és a Mudfield.

A döntőben BariLaciért izgulhatunk igazán, aki a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnáziumban dzsesszzongoristaként végzett, azóta pedig pedagógusasszisztensként dolgozik.

(A borítóképen: BariLaciért izgulhatunk a döntőben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában