A vakcina védelem!

2021.03.23. 12:00

A tájékozottsággal nő az oltási hajlandóság

Betegápolóként munkavédelmi szempont a koronavírus elleni oltottság.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

Ákos Judit és csapata magánvállalkozás keretében végeznek házi betegápolást. Kezdeményezésük korábban az Észak Hétköznapi hősök versenyén is szerepelt. Neki és munkatársainak annyi munkája van, hogy az egészségügy területén tevékenykedő emberként is lemaradtak a koronavírus elleni oltás első köreiről. Most már nagyon remélik, hogy hamar sorra kerülnek.

Ápoltjaikat is rávezetik

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ápolóként beoltassuk magunkat. Nekünk is regisztrálni kellett, amit már megtettünk – mondta Ákos Judit házi betegápoló és -gondozó. – Mi a Szputnyik V-ről vagyunk a legjobb véleménnyel, de természetesen bármilyen típusú vakcinát elfogadunk. Munkatársi csapatunkat, akiknek nagy része miskolci, és családjainkat is elkerülte eddig a járvány. Ez annak is köszönhető, hogy kínosan ügyelünk a higiéniára minden helyzetben. Bízunk benne, hogy a jövőben is egészségesek tudunk maradni. Nekem az apósom 60 év feletti és egy háztartásban élünk, úgyhogy az ő érdekében is nagyon fontos számomra a védettség. A környezetemben sokan nem veszik elég komolyan ezt, de én mindenkit arra buzdítok, hogy oltassa be magát. Sajnos a klienseink körében, akik nagyobb részt krónikus betegek, azt tapasztaljuk, hogy bizonytalanok, mert nem rendelkeznek elegendő információval az oltástípusokról. Emiatt ódzkodnak az egésztől ők és legtöbbször közvetlen hozzátartozóik is. Nekünk kötelező az ápoltjaink háziorvosaival felvenni a kapcsolatot. Az orvosokkal való konzultáció alapján próbáljuk rávezetni őket a különféle vakcinák előnyeire.

Ha interneten szeretne regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra, ezen a felületen teheti meg: https://vakcinainfo.gov.hu/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában