Házasságkötés

2021.03.12. 19:45

A járvány előtt esküdtek örök hűséget

Amikor tavaly januárban bement a polgármesteri hivatalba esküvői időpontot kérni, még nem tudta, hogy mi lesz a folytatás.

Szaniszló Bálint

Fotó: Olvasónktól

Kozma István fotóriporter kollégánk és párja Puskás Beáta – nem túlzás az állítás – évtizedek óta élnek együtt, sőt a kis család két remek kisfiúval, Nolennel és Vincenttel bővült, kedves kis famíliává egészítve ki a párost.

Mindannyiunk életét jelentősen befolyásolta, átalakította az egy esztendeje velünk lévő koronavírus-járvány, de István és Beáta közös életében egy örökre kitörölhetetlen nyomot, emléket is hagyott.

„Az év eleje óta folyamatosan jöttek a hírek Kína felől, hogy súlyos, emberéleteket is követelő betegség, járvány van kibontakozóban. Már bizony januárban is arról beszéltek, hogy a halálos kór elterjedhet az egész világon – kezdte a történetet Kozma István kollégánk. – Párommal, Beával régóta összekötöttük az életünket, és a két kisfiúval immár négyünkről van szó, így elhatároztuk, hogy jog szerint is összeházasodunk. Ki tudja, mit hoz a sors...

István bement a miskolci városházára és időpontot kért házasságkötéshez. Elmondták neki, hogy a legközelebbi szabad időpont március 10-e délután. Akkor még nem tudta, hogy egy történelmi időpontot megelőző napról van szó. A kis család élte tovább az életét. Egyre gyakrabban érkeztek hírek a koronavírus-járványról is, és egyre inkább látható volt, hogy a járványt nem ússzuk meg mi sem.

„Szép csendesen készülődtünk az esküvőre. Szűkebb családi körben meg is tartottuk azt március 10-én, és otthon, nálunk volt a vendéglátás is. Kedves, emlékezetes délután volt mindannyiunk számára.”

Valamennyiünk számára viszont az elkövetkező nap vált emlékezetessé, mert ekkor nyilvánították világjárvánnyá a koronavírust, és ekkor jelent meg a kormányrendelet az azóta tartó veszélyhelyzet kihirdetéséről.

(A borítóképen: Kozma István, Puskás Beáta és a két ifjú, Vincent és Nolen boldogan mosolygott az esküvő után készült fényképfelvételen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában