segítség

2021.03.19. 18:00

A Gyermekváros egykori növendékei most is úgy élnek, akár egy nagy család

A valamikori növendék kiposztolta, hogy segítségre van szüksége, és volt társai azonnal összefogtak.

Hegyi Erika

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Miskolci Gyermekváros volt növendékei most is úgy élnek, akár egy nagy család, ha valaki bajba kerül, azonnal jön a segítség. A valamikori növendékek többek között a közösségi oldalon tartják egymással a kapcsolatot. Többször előfordult már, hogy valaki megírta, mosógépre vagy egyéb háztartási gépre lenne szüksége. A csoport tagjai pedig rövid időn belül találtak megoldást, mondta az Északnak Váradi Gábor, az Egy Mindenkiért – Mindenki Egyért Egyesület munkatársa, az Országos Roma Önkormányzat képviselője. Mint jelezte, az egyesületet is azért hozták létre, hogy legyen egy háttérszervezete a csoportjuknak, ami adományokat tud fogadni, és az egyéb hivatalos ügyeket intézni.

A közelmúltban komolyabb segítségkérés érkezett a csoportba. Egy egykori növendék, aki azóta nagycsaládos édesanya, mindennapi megélhetési gondokkal küzd. Mint mindig, most is azonnal munkába lendültek a jobb körülmények között élő növendékek és dolgozók. Írtak az ismerőseiknek, hogy ki miben tudna segíteni, és végül egy egész autónyi adomány gyűlt össze: játékok, ruhák, élelmiszerek. Volt, aki pénzzel, mások különböző tárgyakkal, használati eszközökkel segítettek.

Nem könnyű

Váradi Gábor hozzátette, az állami gondozásból kikerülő fiataloknak nem mindig alakul simán az életük. Hiszen legtöbbször nincs szülői támogatás, probléma az is, ha a lakóhelyüktől csak messze van munkahely. Ha pedig találnak munkát, nem biztos, hogy be tudnak illeszkedni, így könnyen kerülhetnek nehéz helyzetbe. A nagycsaládosoknak gondoskodniuk kell a gyermekekről is, ami szintén komoly feladat.

– A szerény körülmények között élő társunk rendkívül örült az adományoknak. Meghatotta, hogy első szóra segítséget kapott, és nagyon köszöni az összefogást – tette hozzá Váradi Gábor.

A Miskolci Gyermekváros volt növendékei – dolgozói közösségi oldalon a tagok elhatározták, hogy a gyűjtést tovább folytatják, azért, hogyha valakinek szüksége van rá, azonnal indulhassanak a segítséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában