örökbefogadási program

2021.02.05. 14:30

Fogadj örökbe egy szerzetest az eucharisztikus kongresszusig!

Egy évig imádkozhatnak szerzetes nővérekért és papokért azok, akik ezt vállalják.

Detzky Anna

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Nagy lehetőség, hogy Magyarország rendezheti meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK). A katolikus egyház egyhetes konferenciájának az eucharisztia, Krisztus ostyában és borban kifejeződő teste és vére áll a középpontjában, és az ehhez kapcsolódó szertartások és szimbolika. A koronavírus miatt egy évvel hosszabb idő jut a nagyszabású rendezvényre való felkészülésre, amely a tervek szerint így 2021. szeptember 5–12-ig lesz Budapesten. Ennek most egy különleges örökbefogadási program is része, amelyre február 16-áig lehet jelentkezni.

Ima és levelezés

Szerzetes nővérekért, testvérekért és papokért lehet imádkozni online jelentkezés útján. Közülük néhányan szívesen felveszik a kapcsolatot örökbefogadóikkal akár levélben vagy telefonon is.

„Az örökbe fogadó személy vagy csoport vállalja, hogy kilenc hónapon keresztül, az eucharisztikus kongresszusig hordozza azt a személyt imáiban, akit választ magának egy online bemutatkozó listából. Az imádság gyakorisága és módja az örökbefogadóra van bízva, de több szerzetes jelezte, hogy mi az, aminek különösen örülnének. A nővérek és papok profiljuk alatt feltüntették, hogy milyen módon lehet kapcsolatba kerülni velük azoknak, akik imádkoznak értük” – olvasható NEK szerzetesekről szóló internetes oldalán, ahol a jelentkezési felülethez szükséges link is megtalálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában