Régen és most

2021.01.31. 12:30

A szapporói hősök

A DVTK Jegesmedvék csapatánál történt vezetőedző-csere újra a felszínre hozta a hajdani hokicsodát.

Kolodzey Tamás

Fotó: NSO

A történet csaknem tizenhárom évvel ezelőtti: 2008 tavaszán a fél ország hokilázban égett, és ünnepelte az A csoportos világbajnoksági tagságot Japánban kiharcolt magyar válogatott tagjait.

Hibátlan mérleggel

Akkor még nem tudhattuk, közülük négyen is megfordulnak majd Miskolcon, az ilyen-olyan névre hallgató Maciknál.

A vébé április 13-ra időzített rajtjára felépültek a betegek és a sérültek, csapatunk pedig nagyszerűen menetelt. A feljutásról döntő mérkőzést hat nappal később Ukrajna ellen vívták a fiúk, a 4–2-es siker pedig – ahogyan az akkori beszámolókban szerepelt – talpra ugrasztotta a sportág honi kedvelőit. Legjobbjaink óriási bravúrral, hibátlan mérleggel nyerték meg a szapporói tornát – a sikerkovácsok így lettek szapporói hősök. A mieink hatalmas ünneplést csaptak a szigetországi városban, diadalmenetük pedig itthon folytatódott.

Most, hogy Tokaji Viktor vette át a DVTK Jegesmedvék gárdája szakmai munkájának irányítását, érdemes felidézni, hogy az egykori keret négy tagja – Majoross Gergely, Svasznek Bence, Tokaji Viktor, Vas János – különböző tisztségekben és jócskán eltérő ideig, játékosként és edzőként is megfordult Miskolcon. A két utóbbi jelenleg is a népkerti jégcsarnokban ügyködik: Vas csatárként játszik, Tokaji pedig trénerként szolgál.

(A borítóképen: A szapporói hősök 2008-as diadalukat ünneplik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában