Barátokkal ünnepelt

2021.01.03. 18:30

A magyar étteremből rendelt ünnepi vacsorát

A miskolci sportember teljes nyugalomban éli mindennapjait a távoli Ausztráliában.

Kolodzey Tamás

Fotó: Olvasónktól

Fábián Mihály sportember évek óta az ötödik kontinensen dolgozik. Az egykori FIFA-jelvényes játékvezető az ausztrál nemzeti és a Viktória állambeli labdarúgó-szövetségénél is dolgozik, újra örömmel mondta a vonal végén: azzal foglalkozik, amihez ért.

Jövőre hazajön

– Nagyszerűen telt a karácsonyom – közölte, majd hozzátette: – Hangulatomat fokozta, hogy itt kellemes az idő, úgy húsz fok van, süt a nap. Ünnepnapjaimat a hazai ízek fűszerezték: melbourne-i magyar étteremből, ahol természetesen kitelepült honfitársaink dolgoznak, töltött káposztát rendeltem. Mondhatom, kiváló volt, olyan, mint otthon. Gerslivel, füstölt hússal, kaprosan, tejföllel leöntve. December 25-én az egyik görög barátom meghívásának tettem eleget, nála báránysültet fogyasztottam, és utána még az ujjaimat is megnyaltam.

Arra a kérdésre, hogy hol töltötte a szilvesztert, és egyáltalán lehetett-e bármiféle mulatságot tartani a metropoliszban, a hajdani NB I.-es kerettag így felelt:

– Ebben a világvárosban, tapasztalatom szerint, gyakorlatilag nincs egészségügyi probléma. Minden nyitva tart, a szórakozóhelyek is fogadják a vendégeket, némi bajt inkább Sydney-ből jelentettek. Jómagam a barátaim körében részben a szabadban, részben pedig szűk körű házpartin vettem részt. Természetesen pezsgővel koccintottam a 2021-es, remélhetőleg gondmentes esztendőre. Mert a járvány a magunk mögött hagyott hónapokban azért itt is sok problémát okozott, és a helyi futballéletet is megkavarta. A pandémia miatt tavaly nem tudtam hazamenni, az idei nyáron azonban mindenképpen szeretnék otthon tölteni pár hetet.

(A borítóképen: Fábián Mihály Melbourne központjában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában