dalkör

2020.12.06. 16:00

Otthon gyakorolnak az örömdalkör tagjai

A Miskolci Örömdal-kör tagjai otthonaikban, teljesen hallás után tanulnak új énekeket.

Detzky Anna

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A járványhelyzet miatt a legtöbb alkotó nyugdíjasközösség a négy fal közé szorult. A Miskolci Örömdal-kör tagjai is otthon próbálnak.

– November második keddjéig tudtunk személyesen is találkozni és próbálni, utána bevezették a szigorításokat. Mivel mind idősek vagyunk már, fontosnak tartjuk, hogy vigyázzunk magunkra. Azóta a tagok egyénileg gyakorolnak az otthonukban – osztotta meg a fejleményeket Kovács Lenke, a dalkör szervező koordinátora. – Telefonon, Facebookon tartjuk egymással kapcsolatot. Igyekszem mindenkire odafigyelni, és időről időre megkeresni az embereket. December 11-re szép karácsonyi műsorral készültünk, de sajnos ez elmarad, mert nem tarthatunk most nyilvános rendezvényeket. Viszont nem adjuk fel, amint lehet, szeretnénk bepótolni az ünnepi alkalmat.

A dalkörösöknek hiányzik a közös éneklés és a kóruspróbák, de erre most csak online van lehetőség.

– Volyákné Katalin művészeti vezető hozza az új ötleteket, majd közösen döntünk. Szeretünk mindig új dallamokhoz nyúlni, vagy a régieket kicsit másképpen felidézni. A énekek körülbelül öt próba után állnak össze, és utána már csak finomítunk rajtuk – mesélte a szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában