Ajándékozás

2020.12.17. 08:30

Kívánságokat váltottak valóra

Harmincnégy családok átmeneti otthonában élő miskolci gyerek ünnepe lesz szebb.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Több mint ötszáz hátrányos helyzetű gyerek karácsonyát teszi szebbé az Ökumenikus Segélyszervezet a támogatóival. A szervezet már néhány hete begyűjtötte a gyerekek kívánságait, amelyeket az Angyal vagy! csoport tagjai, cégek, magánszemélyek fogadtak örökbe. Az akció értéke négymillió forint. Jutott ajándék a szervezet miskolci családok átmeneti otthonában élő harmincnégy gyereknek is.

Nagyné Faragó Boglárka, az intézmény vezetője elmondta, az itt lakók kívánságait a Hyundai Magyarország váltotta valóra. A központban és külső otthonokban élő családok számára december 21-én rendeznek kis ünnepséget.

Az ajándékokat a napokban Rácz Jenő Michelin-csillagos séf és Michelisz Norbert világkupagyőztes autóversenyző hozta el Miskolcra, miközben a közösségi ponton a gyerekek a héten sütött mézeskalácsokat díszítették. A találkozón beszélgethettek a vendégekkel. Michelisz Norberttel még videójátékon versenyezhettek is.

Ne induljanak hátránnyal

Rácz Jenő szerint sok család van nehéz helyzetben az országban, a járvány pedig erre több lapáttal rátesz. Fontos, hogy a gyerekeknek olyan környezetet teremtsenek, ami lehetővé teszi, hogy ne induljanak majd hátránnyal az életben. Fontosak a családoknak nyújtott menedékek, s hogy az emberek, akik szerencsésebbek, adjanak vissza a környezetükben azoknak, akik hátránnyal indulnak. Most a Hyundai csapatával hoztak ajándékot, pár nap múlva pedig budapesti ételosztáson vesz részt.

Michelisz Norbert elmondta, ezen a napon három otthonba vittek a kívánságokban megfogalmazott ajándékokat.

A hangulat oldásaként kicsit barátkozott, élvezte a játékot, amiben le is győzték őt a gyerekek. Kiemelte, aki megteheti, adományozzon bármit, hiszen sok család helyzete vált még nehezebbé. Családapaként különösen szívén viseli a hátrányos helyzetű gyerekek sorsát.

A „szeretet.éhség.” adventi adománygyűjtést a 1353-as adományvonalon is lehet támogatni.

(A borítóképen: Mézeskalácsot díszítve készültek az ünnepre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában