koronavírus

2020.11.14. 19:30

Az online edzésekkel maradhatnak fittek

A pandémia hatására hozott intézkedések, a kijárás korlátozása a teljes magyar társadalmat megviselte, de leginkább az idős korosztályt érintette érzékenyen. Az európai társadalom jelentős hányadát a nyugdíjasok alkotják.

Detzky Anna

A szenioroknak dr. Tóth Miklósné tréner is segít

Fotó: Olvasónktól

Fontos a velük való törődés, hiszen testileg és lelkileg is kiemelten sérülékeny életszakaszban vannak. A megközelítőleg 2 milliós lélekszámot jelentő magyar korcsoportból közel 600 ezren élnek egyedül, derül ki a Társadalomtudományi Kutatóközpont felméréséből.

– Szövetségünk fontosnak tartja, hogy a nyugdíjas korosztály számára a biztonságos mozgás, és sportolás lehetőségéhez szakmai támogatást nyújtson, figyelembe véve életkorukat és fizikai állapotukat – tudtuk meg Fidel-Mészáros Zsuzsannától, a Magyar Szabadidősport Szövetség munkatársától. – Szenior trénereinkkel folyamatosan dolgozunk azon, hogy segítsünk ennek a korosztálynak is mozgásban maradni. Alkalmazkodva a megváltozott helyzethez online térben is elérhetőek vagyunk foglalkozásainkkal.

Egyéni igény szerint

A mentális és fizikai egészségromlás lassítása és megakadályozása érdekében hozták létre a Mozgásélmény szenioroknak nevű virtuális programot.

– A program célja a szeniorok rendszeres és rendszerben történő átmozgatása a szövetség online felületén elérhető videóanyagok segítségével, amelyeket napi rendszerességgel, fix időpontokban teszünk elérhetővé. A reggeli 15 perces átmozgató- és a délutáni 30 perces órák csak a megadott időintervallumban reggel 8.00 és délután 16.00 órakor kivéve péntek délután, amikor 18 órakor, vasárnap pedig 10 órakor érhetők el. A változatos mozgásformákat tartalmazó sorozat összeállításánál különböző fittségi szinteket határoztunk meg. A weboldalon folyamatosan elérhető az órarend,

a programra felkészítő Biztonsági Kisokos, az oktatók és az órák bemutatkozó anyaga. Gondoltunk a célcsoportban azokra az idősekre is, akiknél a fizikai aktivitás az elégségesnél jóval alacsonyabb szinten mutatkozik meg, ezért nekik Alapmozgások videósorozatot indítottunk el – ismertette a Magyar Szabadidősport Szövetség munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában