Horgászat

2020.11.18. 15:00

A halneveldéből a tóba tették át a pontyokat

A napokban történt a szokásos éves lehalászás a Rakacai-tó halnevelőjében.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Olvasónk küldte

A Horgász Egyesületek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szövetsége minden tavasszal 30 mázsa kétnyaras pontyot vásárol és nevel a halnevelőjében – tudtuk meg Kovács Gy. Zoltántól, a szövetség elnökétől. Novemberre a halak súlya megduplázódik, jobb időjárási viszony esetében megháromszorozódik. A lehalászott és lemérlegelt halak azonnal átkerülnek a tóba. A rossz idő, a sár, a hideg víz ellenére a lehalászás mindig jó hangulatú, így volt ez most is – mondta az elnök. A szövetség dolgozóin kívül horgászbarátok is aktívan részt vesznek az eseményen. A pandémiára és veszélyhelyzetre való tekintettel hőmérsékletméréssel, a védőfelszerelések ellenőrzésével és az egészségi állapotokról szóló nyilatkozattétellel kezdődött a nap. A csapat egyik fele a vízben húzta a hálót, a másik fele a parton várta, hogy mérlegelés után a tóba helyezzék a szép, egészséges pontyokat.

Közel 200 mázsa

A munka végeztével közel 70 mázsa hal lehalászása történt meg. Ezt követi rövid időn belül további 20 mázsa háromnyaras ponty telepítése. Így, tavasszal az intervenciós haltelepítéssel együttesen közel 200 mázsa ponty került a Rakacai-tóba – hangsúlyozta a szövetség elnöke.

(A borítóképen: Lehalászás a Rakacai-tónál)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában