futás

2020.10.06. 14:30

Századik félmaratonjára készül

Mayer Krisztina – ha csak teheti – vicces jelmezekben teljesíti a távokat.

Fotós: Gergely Zakany

„Az október 18-i miskolci Barátság Maratonon szeretném lefutni a 100. félmaratonomat” – közölte velünk elektronikus levelében Mayer Krisztina. Mint írja: „Eddig már nyolcszor vettem részt a Barátság Maratonon, többnyire félmaratont futottam, de 2017-ben itt futottam a második teljes maratonomat.

Szinte mindig jelmezben teljesítettem a távot, voltam bohóc, Mikulás – aki szaloncukrot osztogat futás közben –, ördög – aki nem alszik, hanem fut –, futottam a hős tűzoltók tiszteletére tűzoltó-egyenruhában, valamint Minnie egérként is. Az ország számos nagy és kis futóversenyén elindultam – legtöbbször jelmezben, sokszor mosolyt csalva a futótársak vagy a szurkolók arcára.”

Krisztina az itthoni versenyek mellett futott már Brüsszelben több alkalommal, Párizsban, Nizzában, Barcelonában, Antwerpenben, Zágrábban, Szerbiában a Palics-tónál és Kassán.

Sem másokkal, sem az idővel

„Az eddig lefutott 99 félmaratonom mindegyike jó élmény volt, hiszen mindig is az öröm­elv alapján futottam, a cél mindig az volt, hogy jólessen, élvezzem a futást, vicces jelmezben fussak, együtt legyek a futó barátaimmal, új tájakat, városokat ismerjek meg a futóversenyek által, és persze, hogy begyűjtsem

a szép befutóérmeket. Nem futok gyorsan, soha nem is futottam, nem versenyzem sem másokkal, sem az idővel.

Az egyik legkülönlegesebb és legnagyobb élményem az első Párizsi Disneylandban tartott Disney-félmaratonom volt. Évek óta vágytam arra, hogy Európába is megérkezzen ez a rendezvény, azóta, mióta először láttam, hogy Amerikában rendszeresen rendeznek Disney-futásokat mesés érmekkel, csodás környezetben, varázslatosan.

A legjobb barátnőmtől kaptam születésnapomra ezt a futást még 2016-ban, és ráadásul együtt futottuk végig az integető rajzfilmfigurák között a 21 kilométert. Ez eddigi életem egyik legnagyobb futóélménye volt!

A másik különleges futóverseny pedig a tavalyi New York-i csokis futás, melyre nagy csokifüggőként kimondottan a táblacsokira emlékeztető érem miatt neveztem és utaztam ki.”

(A borítóképen: Mayer Krisztina rénszarvasmezben)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában